- Ja, jeg har prøvd hasj!

For første gang innrømmer Jens Stoltenberg at han har røykt hasj. Det er en angrende synder som nå advarer ungdom mot å eksperimentere med dop, slik han selv gjorde som ung.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Innrømmelsene kommer i forkant av den uautoriserte biografien «Jens Stoltenberg. En biografi.» som lanseres på mandag. Det er VG-journalist Elisabeth Skarsbø Moen som har skrevet boka om den kommende partilederen i Arbeiderpartiet, og overfor VG i dag bekrefter Stoltenberg det han tidligere av prinsipielle grunner har nektet å svare på:

- Fåtall tilfeller

- Ja, det er riktig at jeg som ung røykte hasj. Det var et fåtall tilfeller for over 25 år siden, fra slutten av ungdomsskolen, sier Stoltenberg til VG. Han velger å gå ut med disse opplysningen nå for å unngå at opplysningene i den kommende boka fremstiller saken «som langt mer mystisk enn det den i realiteten er».

Ifølge forfatteren var Jens Stoltenberg mer enn bare den streitingen han gikk for å være da han var ung. På tidlig 70-tall begynte unge Jens å dra i parken «Tinker'n» i Munkedamsveien i Oslo etter skoletid. Her gikk det i øl, mens noen også eksperimenterte med lim, hasj og amfetamin. Jens tøffet seg mest med øl, men røykte også hasj flere ganger.

Ifølge Skarsbø Moen røykte Stoltenberg også hasj på en offisiell AUF-reise til Torremolinos i Spania i 1982.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer