DÅRLIG HØRSEL: Potensiell republikansk presidentkandidat, Jeb Bush, hørte feil da han ble spurt om brorens upopulære Irak-krig. Foto: AP Photo/Ricardo Arduengo
DÅRLIG HØRSEL: Potensiell republikansk presidentkandidat, Jeb Bush, hørte feil da han ble spurt om brorens upopulære Irak-krig. Foto: AP Photo/Ricardo ArduengoVis mer

- Ja, jeg hørte feil

Jeb støtter ikke brorens Irak-invasjon likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Tidligere Florida-guvernør og broren til tidligere president George W. Bush, Jeb Bush, er nå selv en potensiell republikansk kandidat til presidentvalget i 2016.

Mandag skapte han voldsom oppstandelse både blant republikanere og demokrater da han stilte til intervju hos Fox News og svarte at han ville gjort som broren og autorisert invasjonen i Irak i 2003.

- Jeg ville ha autorisert invasjonen, svarte Bush.

- Katastrofal strategi Både konservative og liberale synsere har angrepet Bush for svaret som kom etter at det ble kjent at han hadde rådført seg med storebror om Midtøsten-spørsmål.

- Du kan ikke fortsatt mene at det å gå inn i Irak nå, som en mentalt frisk person, var det rette å gjøre, sier den konservative radioverten Laura Ingraham i radioprogrammet sitt.

- Selv når vi vet hvor stygt vi ble ført bak lyset, så ville han gjort det igjen. Selv når vi vet alt det vi nå vet om falsk etterretningsinformasjon, så ville Jeb tatt den samme beslutningen. Jeb Bushs katastrofale alenegangsstrategi er galt for landet vårt, sier talsperson for den demokratiske nasjonalkomiteen, Kristin Sosanie, i en uttalelse.

- Sendte epost Nå viser det seg imidlertid at det hele kan skyldes dårlig hørsel.

- Jeg sendte ham en epost og sa: Hei, jeg er litt forvirret av det svaret, så jeg lurer helt ærlig på om du hørte feil da spørsmålet ble stilt? Og han svarte: Ja, jeg hørte feil, forteller en tidligere nær medarbeider til Jeb Bush, Ana Navarro, til CNN.

Så langt har imidlertid ikke Bush selv klargjort svaret han ga om den nå svært upopulære invasjonen i Irak, og det er ikke klart nøyaktig hva han mener han svarte på.

- Jeg viste ikke at han hadde problemer med hørselen. Vi får be for at han raskt blir frisk igjen, spøkte den demokratiske rådgiveren, Paul Begala, til CNN.