- Ja, jeg liker kvinner. Hva så?

Den mektige pengefondssjefen om hva som kunne felle han i et intervju før han ble fengslet for voldtektsforsøk.

MÅTTE MØTE I RETTEN: IMF-sjefen ble nektet kausjon da han møtte i retten i New York. Foto: AFP Photo/Emmanuel Dunand/Scanpix
MÅTTE MØTE I RETTEN: IMF-sjefen ble nektet kausjon da han møtte i retten i New York. Foto: AFP Photo/Emmanuel Dunand/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den mektige IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn (62) sitter nå fengslet i enecelle på 3,5 ganger 4 meter på den beryktede fengselsøya Rikers Island i East River i New York.

Ifølge nyhetsbyrået AP følger fengselsvaktene ekstra nøye med på Strauss-Kahn, fordi de mener det er en selvmordsrisiko tilknyttet hans fengselsopphold, til tross for at han ikke har forsøkt å skade seg selv.

Livet hans er snudd på hodet etter at han ble varetektsfengslet og siktet for voldtektsforsøk av en stuepike på luksushotellet Sofitel.

- Liker kvinner Den mektige pengefondssjefen, som hittil har blitt regnet som mannen som kunne slå ut president Sarkozyi valget til neste år, peker i et ferskt intervju med den franske dagsavisa Libération på tre ting som kunne true ambisjonene hans, melder New York Times.

- Penger, kvinner og min jødiskhet, sa Strauss-Kahn til avisa de de møtte ham 28. april i år.

PÅGREPET: Den mektige IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn (62) sitter nå fengslet i enecelle på 3,5 ganger 4 meter på den beryktede fengselsøya Rikers Island i East River i New York. Han ble pågrepet og siktet for voldtektsforsøk av en stuepike på luksushotellet Sofitel. Foto: AP Photo/Craig Ruttle/Scanpix
PÅGREPET: Den mektige IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn (62) sitter nå fengslet i enecelle på 3,5 ganger 4 meter på den beryktede fengselsøya Rikers Island i East River i New York. Han ble pågrepet og siktet for voldtektsforsøk av en stuepike på luksushotellet Sofitel. Foto: AP Photo/Craig Ruttle/Scanpix Vis mer

- Ja, jeg liker kvinner. Hva så?

I elitekretsene til Strauss-Kahn skal han ha vært kjent som en «Den store forfører», og flere står nå fram og sier at hans kvinnesyn lenge har vært en «åpen hemmelighet». Ifølge New York Post skal han også ha blitt kalt «lapin chaud», fransk for het kanin.

Flere sexskandaler Strauss-Kahn har også tidligere vært involvert i sexskandaler.

2008 måtte han, etter et veldokumentert sidesprang med IMF-kollegaen Piroska Nagy, offentlig beklage sin dårlige dømmekraft, og ble gransket av IMF for forholdet. Strauss-Kahn ble til slutt renvasket for å ha misbrukt sin posisjon.

Strauss-Kahn bedyret hele tida at forholdet var gjensidig, men da hans kone, TV-profilen Anne Sinclair, beskrev det som en «one-night stand», skrev en indignert Nagy til IMF-etterforskerne:

SONER HER: Den beryktede fengselsøya Rikers IslandI East River i New York. Foto: AP Photo/Julia Robertson/Scanpix
SONER HER: Den beryktede fengselsøya Rikers IslandI East River i New York. Foto: AP Photo/Julia Robertson/Scanpix Vis mer

- Jeg var ikke forberedt på slike framstøt fra IMF-direktøren. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg følte at jeg gjorde en feil ved å gjøre det, og en feil ved å ikke gjøre det.

Nagy forlot jobben i IMF etter skandalen, og hintet til trakassering av kvinnelige ansatte. Hun mener Strauss-Kahn uten tvil brukte sin posisjon til å forføre henne.

Nye anklager Kort tid etter at Strauss Kahn ble pågrepet på Air France-flye til Paris på JFK-flyplassen i New York, sto den franske journalisten Tristane Banon fram med overgrepsanklager mot den gifte firebarnsfaren.

Banon snakket selv ut om overgrepet hun hadde opplevd fra «en politiker» i et TV-program i 2007, men da ble navnet hans sensurert bort. Hun beskrev han som en «gal sjimpanse» og hevdet at hun måtte sparke og kjempe seg unna, ifølge The Guardian.

- Jeg kom til en leilighet som var nesten helt tom. Det endte med at vi lå på gulvet og slåss. Han lykkes i å åpne BH-en min, fortalte hun.

- JEG LIKER KVINNER: I et intervju med den franske dagsavisa Libération nevner Dominique Strauss-Kahn kvinner som en av tre ting som kan true ambisjonene hans. Her leser en mann 17. mai-utgaven med overskrifta K.O. i Paris. Foto: AP Photo/Thibault Camus/Scanpix
- JEG LIKER KVINNER: I et intervju med den franske dagsavisa Libération nevner Dominique Strauss-Kahn kvinner som en av tre ting som kan true ambisjonene hans. Her leser en mann 17. mai-utgaven med overskrifta K.O. i Paris. Foto: AP Photo/Thibault Camus/Scanpix Vis mer

Den franske politikeren Anne Mansouret, Tristane Banons mor, gikk søndag kveld ut og identifiserte IMF-sjefen som politikeren som hadde forgrepet seg på dattera under et intervju.

- Karrieren er over For mindre enn en uke siden begynte bokhandlerne i Frankrike å selge biografien «Den sanne historien om Dominique Strauss-Kahn» om den mektige pengefondssjefen, som en slags begynnelse på valgkampen foran neste års valg, der han var ventet å stille for sosialistene. Den siste tida før pågripelsen har han ledet i alle meningsmålinger.

- I går var denne mannen en leder med gode sjanser til å bli president. Nå er mest sannsynlig karrieren hans over. Den neste boka kan hete «Tragedien Strauss-Kahn», sier forfatteren Michel Taubmann i et intervju, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

VANSKELIG TID: IMF-direktør Dominique Strauss-Kahn skal ha forgrepet seg på den franske journalisten Tristane Banon under et intervju i 2002. Ifølge moren har hun det vanskelig nå etter nye beskyldninger om seksuelle overgrep. Arkivfoto: AFP Photo/Daniel Janin/Scanpix
VANSKELIG TID: IMF-direktør Dominique Strauss-Kahn skal ha forgrepet seg på den franske journalisten Tristane Banon under et intervju i 2002. Ifølge moren har hun det vanskelig nå etter nye beskyldninger om seksuelle overgrep. Arkivfoto: AFP Photo/Daniel Janin/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer