- Ja, jeg sniffet på stolen hennes

Gråtende topp-politiker innrømmer overtramp i Australia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lederen av Vest-Australias liberale parti, Troy Buswell, har innrømmet å sniffe på stolen til en kvinnelig ansatt.

Dette bare ett døgn etter at han hele 13 ganger kalte stolsniffingen et «anonymt og usant rykte» han ikke en gang ville kommentere.

Ifølge The Australian brast han i gråt da han i går innrømmet hendelsen, som skjedde etter et møte på Buswells kontor i 2005. Etter at den kvinnelige ansatte forlot rommet, hadde Buswell luktet på stolen hennes, til underholdning for de andre møtedeltakerne.

- Uakseptabelt

Buswell innrømmer nå at han oppførte seg uanstendig og støtende, og beklager det hele.

Han sier han i årene etter hendelsen har vurderte sin egen oppførsel, og endret seg. Forandringen skjedde i fjor, mener han, da han var sentrum i en annen skandale. Topp-politikeren har nemlig også vært anklaget for å ha tatt et godt tak i BH-stroppen til en kvinnelig politisk motstander, og kommet med uanstendige kommentarer til kvinnelige parlamentsmedlemmer.

- Jeg vedkjenner at oppførselen min til tider har vært uakseptabel og krenkende, ja til og med i all offentlighet, sa Buswell i går ifølge The Australian.

- Jeg har gått inn i meg selv. Det er ingen enkel prosess, men jeg forsøker å komme meg videre, sier politikeren ifølge avisa.

Vil ikke gå av

Det var da pressen spurte ham om familiens reaksjon på de nye avsløringene at Buswell brast i gråt.

- Det er vanskelig å takle disse sakene og måtte stå til rette for ens handlinger offentlig, men det er enda vanskeligere privat, sier Buswell ifølge Sunday Morning Herald.

Buswell har ingen planer om å gå av som regional leder for partiet.

LUKTET PÅ STOL: Troy Buswell har innrømmet at han sniffet på en kvinnelig kollegas stol.