- Ja, jeg vil skremme med Frp, fordi jeg er skremt selv

SV-lederen vil skremme velgerne bort fra Frp.

FRP SOM HOVEDFIENDE: SVs leder Audun Lysbakken vil bruke valgkampen til å skremme velgerne om hva som kan skje om Frp får innflytelse i regjeringen etter høstens valg. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FRP SOM HOVEDFIENDE: SVs leder Audun Lysbakken vil bruke valgkampen til å skremme velgerne om hva som kan skje om Frp får innflytelse i regjeringen etter høstens valg. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette valget handler om hvem av oss som skal forme framtiden, sa Audun Lysbakken da han brukte SVs oppsummerende pressekonferanse til å dundre løs på Frp.

- Jeg nekter å tro på at 50 prosent av det norske folk vil ha Frp i regjering. Vi har hatt betydelig makt og innflytelse i åtte år, og det kommer eventuelt også Frp til å få, fortsetter han.

SVs hovedfiende Lysbakken gjør det klart at Frp er SVs hovedfiende til valget.

- Og når folk spør om jeg har tenkt å skremme med Frp dette valget er svaret klart: Ja, jeg har tenkt å skremme med Frp. Jeg er skremt med utsiktene til en regjering med Frp, sier han.

- Når alvoret blir klart og når man ser konsekvensene, er jeg overbevist om at folk ikke vil ha en regjering hvor Frp får innflytelse.

- Vi vil få verdens vanskeligste utgangspunkt om Frp kommer til makta. Det er skremmende å se, sier Lysbakken.

Nasjonal boligplan SV vil bygge 38 000 nye boliger hvert år gjennom en ny nasjonal boligplan.

- Vi må ha tøffere virkemidler i boligpolitikken, sier SVs nestleder og miljøvernminister Bård Vegar Solhjell.

Det var budskapet da SV samlet norsk presse til sin oppsummerende pressekonferanse i dag tidlig.

- Vi vil ta et nasjonalt grep for å ta et Tøyengrep i alle våre største byer. I andre byområder som trenger løft. Vi vil lage en nasjonal ramme rundt dette og gjøre dette til en stor sak, sier Solhjell.

- Grønne og rettferdige byer er det vi står for, sier Audun Lysbakken.

Suverent dårligst Under pressekonferansen ble det lagt vekt på at Oslo er suverent dårligst i klassen på boligbygging, og at Oslo ifølge tall fra Prognosesenteret vil ha en underdekning på nærmere 6000 boliger per år i 2020 hvis boligbyggingen fortsetter i samme takt som nå.

- Ser man på Oslo har Høyre har etter min oppfatning strøket på boligeksamen, sier Bård Vegar Solhjell.

Under pressekonferansen ble det stilt spørsmål om hvordan SV vil stille seg til et rødgrønt samarbeid ved et eventuelt tap ved valget i høst.

- Dette er en langvarig og strategisk allianse. Vi bruker ikke krefter på å gå inn på hva som skjer hvis vi taper et valg vi har tenkt å vinne. Vi tror at vi er tjent med samarbeid, sier Lysbakken.