Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ja, jeg ville stoppe TV-innslaget

NHO-president Leif Frode Onarheim bekrefter at han ba hotellet forsøke å stanse TV-innslaget fra den overdådige middagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han fant det utidig at TV-teamet tok seg til rette uten avtale med vertskapet.

Det lyktes imidlertid ikke. I stedet fikk TV-seerne og Dagbladets lesere en grundig innføring i NHOs og SAS-hotellets evne til å servere utsøkte spesialiteter som krokodille i chilisaus og marinert struts til samfunnets støtter.

«Utidig»

Her er Onarheims versjon av hva som skjedde:
Under middagen registrerte han og andre gjester at det var kamerafolk til stede. Hovmesteren informerte ham seinere om at det var TV2 som gjorde opptakene. TV-selskapet hadde angivelig ikke fått tillatelse til dette, og hovmesteren tilbød seg å forsøke å stoppe innslaget.

- Jeg sa da til hovmesteren: «Hvis de har kommet inn på feil premisser, så syns jeg det er utidig at de sender et slikt innslag.»

Andre medier, blant annet NRK, hadde fått lov til å fotografere da gjestene kom, men ikke under selve middagen.

«Unfair»

- NRK respekterte dette. Når et annet medium trenger seg inn og setter i gang, synes jeg det er unfair.

- Men skjønner du at mediene er opptatt av å illustrere kontrasten mellom det eksklusive måltidet og formaningene om moderasjon?
- Det er klart jeg ser at det er et morsomt oppslag. Men hva er forskjellen mellom å ha noen spesielle, litt dyrere ting i forhold til en tre- fire retters middag, som er vanlig ellers? Det avgjørende er at det skal være en hyggelig middag som er bra, gjerne med litt spennende retter. Det er ikke noe poeng fra vår side at den skal være overdådig, sier Onarheim.

TV2s redaksjonssjef Jan Øyvind Helgsen avviser at hans team trengte seg på.

- Da vi ble bedt om å gå, forlot vi middagen, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!