Ja, polet ER stengt lørdag

Men rykter om dagens stengetider stemmer ikke. Og sjekk hva poldirektør anbefaler til 17. mai.

 SPRUDLENDE 16. MAI 2013:  Vinmonopolets utsalg over hele landet har åpent som en vanlig hverdag i dag - de fleste til klokka 18.00. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud, NTB Scanpix.
Vinmonopolet i Rosenkrantz gate i Oslo. Alkohol. Vin, sprit og sterkøl.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SPRUDLENDE 16. MAI 2013: Vinmonopolets utsalg over hele landet har åpent som en vanlig hverdag i dag - de fleste til klokka 18.00. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud, NTB Scanpix. Vinmonopolet i Rosenkrantz gate i Oslo. Alkohol. Vin, sprit og sterkøl. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To rykter som sirkulerer på formiddagen dagen før dagen, og som skaper en viss uro om åpningstidene til vårt statlige Vinomonopol. Eller rettere sagt når polet STENGER.

Vi tar det USANNE ryktet først:

Alle Vinmonopol-utsalg over hele landet stenger klokka 15.00 i dag, 16. mai.

Den flittige nedlastede appen Finn Vinmonopolet forteller så, uansett hvilket polutsalg du sjekker.

- Ikke vår app Kommunikasjonsdirektør Håkon Bing Lorentzen i Vinmonopolet oppklarer:

- Den appen har ikke vi noe med å gjøre, og hvis den sier stengt 15.00 all over, så er det feil. Alle utsalg har samme åpningstid som på en vanlig hverdag. De aller fleste utsalg er oppe til 18.00. Og de som stenger tidligere enn 18.00 til vanlig, har åpent like lenge i dag, sier kommunikasjonsdirektøren, som går god for faktaopplysningene på Vinmonopolets egen hjemmeside vinmonopolet.no.

Så det SANNE ryktet:

Ja, alle polutsalg i hele kongeriket er STENGT kommende lørdag, pinseaften 18. mai. Og ingen utsalg åpner igjen før tirsdag 21. mai, tidligst klokka 08.30.

 IKKE SÅ SPRUDLENDE I 1941:  Fra de dype arkiver:  omsetning av polvarer under andre verdenskrig foregikk ved rasjonering. Her fra Vinmonopolets kontor for utdeling av kjøpekort i Oslo - med Vinmonopolets gamle logo. Arkivoto: NTB Scanpix.
IKKE SÅ SPRUDLENDE I 1941: Fra de dype arkiver: omsetning av polvarer under andre verdenskrig foregikk ved rasjonering. Her fra Vinmonopolets kontor for utdeling av kjøpekort i Oslo - med Vinmonopolets gamle logo. Arkivoto: NTB Scanpix. Vis mer

Det er strengt tatt ikke et rykte - heller ikke at mandag 20. mai er 2. pinsedag, med andre ord helligdag og stengt.

- Alkoholloven, seinest banket gjennom av Stortinget i 2011, bestemmer Vinmonopolets åpningstider. Blant annet har Stortinget bestemt at det skal være stengt pinseaften, påskeaften og på valgdager. Og det er om disse stengt-dagene vi får flest undrende reaksjoner fra publikum.

Flere dager? - Er det endringer på gang ?

- Vi har registrert at talspersoner med partinnflytelse både i Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet har kommet med synspunkter på at våre utsalg skal få ha åpent flere av disse dagene. Og kundene vil sikkert sette pris på om det blir mulig å kjøpe vin like lenge som de får kjøpt øl på kvelden i butikken ved siden av. Men vi har ikke registrert at det skal være noen slike storuingsvedtak på gang.

- Hva kan kommunikasjonsdirektøren anbefale fra Vinmonopolets hyller til 17. mai ?

- Det må bli fra vårt utmerkede alkoholfrie utvalg. Eplemost, gjerne Ringi for meg, er aldeles utmerket å skåle i på 17. mai, sier Håkon Bing Lorentzen.