Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ja-siden leder med 10 %

En måling fra Opinion viser at tilhengerne av norsk EU-medlemskap har et solid overtak på motstanderne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

54,6 prosent av de spurte svarte «ja» på spørsmål om hva de ville stemt dersom det var folkeavstemming i dag. 45,4 svarte «nei» i målingen, som er gjort for Aftenposten.

Undersøkelsen er foretatt 21.- 23. august og forandringen er liten fra Opinions forrige måling i april, like etter regjeringsskiftet. Den gangen gikk ja-sida klart fram, trolig som et resultat av maktovertakelsen til en regjering med et positivt syn på norsk medlemskap.

I Arbeiderpartiet er fordelingen av ja/nei-stemmer 64 mot 28 prosent. 8 prosent svarte «vet ikke». Den pågående striden i partiet, om hvorvidt tiden er inne for en ny EU-kamp, har med andre ord ikke svekket ja-siden.

Lørdag vedtok sentralstyret i FrP at det ikke bør søkes medlemskap i kommende stortingsperiode. Blant partiets medlemmer er 56 prosent positive til medlemskap, 39 prosent er imot, mens 6 prosent er tvilende.

Det er flest menn som er positive til medlemskap. 55 prosent ville stemt ja, mens bare 43 prosent av kvinnene ville gjort det samme.