Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ja til Blitz med svingdør

KrF bestemte i kveld at de vil beholde Blitz-huset. Dermed er det ikke flertall for å kaste blitzerne ut av Pilestredet 30c. Betingelsen er at de må gjøre plass for alle som ønsker å bruke huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed ligger det an til at byråd Grete Horntvedt ikke får gjennomslag for å bytte blitzerne ut med «et bredere ungdomsmiljø», som hun har uttalt. SV, Ap, Venstre og RV har gått mot dette, og i kveld bestemte også KrFs bystyregruppe seg for å bevare Blitz.

- Men da må hvem som helst få slippe til i lokalene. Så lenge dette er et kommunalt subsidiert hus, må blitz-miljøet også la andre bedrive sine aktiviteter der, sier politisk rådgiver Daniel Siraj.

I dag betaler ungdommene 5000 kroner i årlig leie - en sum KrF vil heve. De ønsker også klarere ansvarsforhold ved at ungdommene velger et styre.

- Ungdommen skal få fortsette å bestemme selv. Det skal ikke komme kommunale sosionomer og ta over, forsikrer Siraj.

Høyrebyråd Grete Horntvedt fastholder at dette ikke er et nederlag for henne.

- Det er ok at de får bli. Det viktigste er at huset bevares og ikke blir revet.

- Dersom bystyret velger å la Blitz få bli, kommer du til å prøve å bli kvitt blitzerne seinere?

- Overhodet ikke. Jeg vil ikke framme et slikt forslag i framtida, lover Horntvedt.

På Blitz-huset mottas KrF-beslutningen med lunken entusiasme. De forteller Dagbladet.no at de vil avvente bystyre-vedtaket som kommer onsdag.