Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ja til DnB-Postbanken

Regjeringen sier ja til en fusjon mellom Postbanken og DnB. Fusjonen vil styrke både banken og postnettet, mener samferdselminister Dag Jostein Fjærvoll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vil også vurdere å bruke frigjort kapital fra oppgjøret mellom Postbanken og DnB til å subsidiere postnettet ytterligere, opplyser samferdselsminister Fjærvoll.

Det er som eneeier i Postbanken og hovedeier i DnB regjeringen sa ja til fusjonsplanene i statsråd fredag. For å få gjennomført fusjonen trenger regjeringen tilslutning fra Stortinget til å omgjøre Postbanken fra statlig særlovsselskap til statlig aksjeselskap.

Etter stortingsbehandling og generalforsamlinger i de to bankene fremmes konsesjonssøknad på vanlig måte, med mål om at fusjonen skal tre i kraft fra utgangen av mars 2000.

Det er vanskelig å tenke seg at regjeringen som konsesjonsgiver kan avslå en søknad regjeringen har anbefalt som eier av begge bankene.

- Jeg er enig i at det vil vekke oppsikt. Men det er mulig, sier Fjærvoll til NTB.

(NTB)