Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ja til fjordbyen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Mange ønsker nok at byplanspørsmål skal bli et viktig tema i valgkampen i hovedstaden. Byen står foran viktige omstillinger. Beregninger fra Statistisk sentralbyrå viser at Oslo vil trenge opptil 100000 nye boliger i løpet av de neste tjuefem åra. Ungdom i etableringsfasen er i dag så godt som utestengt fra boligmarkedet.
  • Oslo Høyre har etter mange års intern strid omsider sagt et klart ja til å flytte Oslo havn ut av byen for å skaffe plass til ny næring, nye rekreasjonsområder og rundt 12000 nye boliger. Arbeiderpartiet har på sin side valgt å vente til Østmo-utvalget leverer sin havneinnstilling i mai. Og ordførerkandidat Åse Kleveland ruster seg til valget som nyoppnevnt leder for partiutvalget som skal bekjempe vold og kriminalitet.
  • Slik sier Arbeiderpartiet fra om hva det tror vil bli det sentrale stridsspørsmålet i valgkampen. Slik skal også fru Kleveland trenes opp i kunsten å møte sluggerne fra Fremskrittspartiet når maktkampen går i tungvekt. Vi anbefaler derfor vårt eget slagord for anledningen: Det ligger mye verdifull voldsforebygging i god byplanlegging.
  • Vi støtter en plan som ikke klamrer seg til havna som idustrialismens siste utpost i byen. Løsningen for et nytt havneområde i Oslofjorden må komme som en konsekvens av at vi har foretatt et valg om å åpne byen mot fjorden. Dessuten må planene for byen også omfatte miljøet og boforholdene for den største delen av befolkningen, som bor nord og øst i byen. En rehabiliteringsplan for Groruddalen har nok større betydning for byens borgere enn Kåre Willochs søknad om å bygge Tullinløkka om til parkanlegg.
  • Utbyggingen av de store havneområdene og lokaliseringen av nye tomter for boliger i stor skala, burde sette fart i det politiske ordskiftet før det forfaller til ensidig debatt om storbyvold. Men da må Arbeiderpartiet snarest melde seg på i havnesaken. Flytter vi havna ut av byen, skaper vi ny virksomhet, nye arbeidsplasser og et levende bomiljø. En by i utvikling er en by i forandring.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media