Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ja til fusjon

- Vi har sagt ja til fusjon med Postbanken, sier hovedtillitsvalgt i DnB, Per Hoffmann. Han har forsikret seg om at antall DnB-filialer ikke skal reduseres. Postbankens fagforening er skeptisk til bemanningskutt i kjølvannet av fusjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Restad vil ikke gi noen signaler

I dag offentliggjorde DnB og Postbanken sine planer for sammenslåing. Fusjonen vil gå på bekostning av 400 årsverk i de to selskapene.

Finansforbundets tillitsvalgte i DnB godtar planene om å redusere antall ansatte, og er fornøyd med planene for nedtrapping.

- Vi har inngått en intensjonsavtale som sikrer overflødige ansatte omskolering. Det er vi tilfredse med, sier hovedtillitsvalgt for Finansforbundet i DnB, Per Hoffmann.

Han understreker at fusjonen vil skape et stort og konkurransedyktig finanskonsern.

- En fusjon vil styrke vår posisjon på personkunde-markedet. Det er positivt, sier Per Hoffmann. Han er også optimist med tanke på DnBs filialer.

- En eventuell fusjonen resulterer i alle fall ikke automatisk i nedleggelser, understreker han.

Fusjons-skepsis i Postbanken

- Vi er skeptisk avventende til forslaget om fusjon med DnB, sier kretsleder Tone Sand i Den Norske Postorganisasjon, som organiserer 950 ansatte i Postbanken.

Postorganisasjonen frykter at reduksjonen i antall årsverk vil bli større enn ventet.

- Ledelsen i de to bankene har antydet at 400 årsverk må fjernes. Vi er skeptiske til realismen i dette, sier Tone Sand. Hun er også bekymret for Postbankens profil.

- DnB og Postbanken har ulik profil. For oss er det viktig at Postbanken får beholde sin unike posisjon i personkundemarkedet, sier Sand.

Bestemmer seg i juni

Fusjonsforslaget skal behandles på ekstraordinære generalforsamlinger i begge bankene i juni. Deretter blir det opp til Stortinget å avgjøre hvorvidt Postbanken skal kunne gå fra å være statsbedrift til å bli aksjeselskap. Postbanken forhandlet med Fokus Bank og Kredittkassen om en sammenslåing i fjor høst, men den gang sprakk avtalen på grunn av uenighet om distribusjonsavtalen med Postens filial. Distribusjonsavtalen ble for dyr for forretningsbankene. Nå godtar DnB den samme avtalen.

Regjeringen varslet i fjor et forslag om å gjøre banken om til aksjeselskap.

Blir fusjonen en realitet, vil Postbanken gå inn som et underselskap i DnB. Planene innebærer ingen endring i Postbanken og DnBs kunderettede aktiviteter, men kunder i begge banker skal få de samme tjenestene utført i både DnB og Postbankens filialer.