Ja til heksejakt

NEW YORK (Dagbladet): I går sa Representantenes hus ja til å sette i gang full riksretthøring av president Bill Clinton. Nå kan spesialetterforsker Kenneth Starr pøse ut nye anklager i Kongressen slik han har lovet. Høringene åpner for nye anklager mot Clinton og er ikke tidsbegrenset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Gud hjelpe dette landet, sa demokraten Robert Wexler under debatten i går.

William Jefferson Clinton vil gå inn i historiebøkene som den tredje presidenten i USA som risikerer å bli kastet som president. Andrew Johnson ble reddet av én stemme i Senatet i 1843, og Richard Nixon valgte selv å gå av i 1974 før Representantenes hus fikk muligheten til å sende saken videre til Senatet.

Ferske meningsmålinger viser at folket er imot riksretthøringer, og at et stort flertall synes republikanerne har håndert Lewinsky-saken dårlig i Kongressen. Det virker som både republikanere og demokrater har valgt å være blinde og døve i forhold til velgernes signaler. Og nå er heksejakta i full gang.

Snøballen ruller

Riksrettsprosessen er en snøball som nå ruller av seg selv. Ingen klarer å stoppe prosessen, men demokratene trakk i går et lettelsens sukk over at bare 31 demokrater stemte med republikanerne for en prosess uten tids- og temabegrensning. Dagen før fryktet mange at 60 demokrater ville bytte side under stemmeavgivningen. 258 stemte for republikanernes forslag om høringer uten tidsbegrensning, mens 176 stemte mot. Bare fem stemte mot enhver form for riksretthøringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer