Ja til pilletrilling ut av apotekene

Politikere og medisinere møter regjeringens forslag om å åpne for salg av medisiner på super'n med et rungende «ja!». Nå gjør også Posten og Narvesen seg klar til å ta del i pillesalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi støtter en fornuftig liberalisering av medisinsalget, sier nestleder i sosialkomiteen, Gunhild Øyangen (Ap). Hun åpner sågar for medisinsalg per postordre.

Minimal motstand

Apotekmonopolet ser etter all sannsynlighet ut til å bli en saga blott fra og med neste år. Forslaget som regjeringen legger fram på fredag møter bare minimal motstand. Flere aktører i markedet kjemper allerede om å innta det svært lukrative medisinmarkedet. Greier de det, vil de ta del i en medisin- omsetning som i fjor innbragte apotekene 10 milliarder kroner. Av disse utgjorde salget av reseptfrie varer omtrent én milliard kroner.

Piller på Narvesen

I gårsdagens Dagbladet fortalte NorgesGruppen om sine konkrete planer for å innføre medisinsalg ved sine supermarkeder. Nå følger Narvesen - og til dels Posten - etter.

- Vi er allerede i dialog med flere mulige forhandlingspartnere. Reseptfrie varer fra kioskene våre kan bli en realitet innen år 2000. Og vår kosmetikkjede, Vita, kan med enkle grep utvikles til også å romme medisinutsalg, sier markedsdirektør Per Hognes i Narvesen.
Posten har allerede erfaring med salg av medisiner ved 10- 15 småsteder i Norge. Pressetalsmann Arvid Christensen tror dermed at Posten vil entre medisinmarkedet rimelig raskt når loven åpner for det:

- Vi har diskutert saken med Apotekerforeningen, og finner dette markedet svært interessant.