Ja til potegull - nei til grønnsaker

Dersom de store matvarekjedene, LO og Regjeringen får det som de vil, kan det bli forbudt å selge grønnsaker, pizza og annen mat både på søndager og på kveldstid. Sjokolade, sigaretter og potegull kan derimot fortsatt selges fritt døgnet rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette skriver Aftenpostens nettutgave i dag. Saksordfører Unn Aarrestad (sp) bekrefter at Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre er i følge avisa enig om å forkaste den såkalte «Brustad-bua» og støtte en langt strengere modell som er foreslått av LO-forbundet Handel og Kontor.

Frykter konkurranse

De store matvarekjedene RIMI og REMA er postive til denne løsningen. De frykter den økende søndagshandelen på i de mange små butikkene i storbyene. Mange av dise drives av innvandrere. De frykter også bensinstasjonene, som driver utstrakt kvelds- og helgehandel på mindre steder.

 Går Handel og Kontors forslag igjennom, kan varer som pizza, kålhode, brunost ost og andre meieriprodukter som ikke er flytende, grønnsaker, kaker og wienerbrød, mel, kjøtt, pizza og annen frossenmat, suppeposer, skurebørste, oppvaskmidler og blomster kan bli forbudt å selge etter 21 på hverdager, etter 18 på lørdag og hele søndag. Sjokolade, potegull og sigaretter kan derimot selges fritt døgnet rundt.

Lyst til å si hva du mener?

Gå til Aktuell debatt