Ja til Røkke-fusjon

At Røkke fikk viljen sin med kontroll over 99,77 prosent av Kværner-aksjene, kom ikke som noen bombe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjell Inge Røkke hadde selv kontroll over 99,77 prosent av stemmene på Kværners ekstraordinære generalforsamling. Utfallet var dermed gitt: Et tilnærmet enstemmig ja til å fusjonere Kværner og Røkkes heleide selskap Aker RGI.

Et forslag om utsettelse av fusjonen fikk kun 0,09 prosent av stemmene. Det var en svært fornøyd industrieier som etter generalforsamlingen kunne konstatere at fusjonen han har arbeidet for i lang tid nå blir en realitet.

- Jeg er svært fornøyd med at det nærmest er 100 prosent oppslutning om vår industrielle visjon, sa Røkke til NTB.

Enkelte småaksjonærer kom med kritiske innvendinger og mente denne fusjonen ikke var selskapets store mål, men Røkkes personlige.

- Det vil alltid være noen motsetninger i en storfamilie, men i denne er det kun snakk om promiller. Jeg betrakter dette som en stor tillitserklæring, sa Røkke.

Kværner har nærmere 22.000 aksjonærer, men bare rundt 100 av dem møtte fram på fredagens generalforsamling. Som eier av nesten 75 prosent av aksjene i selskapet pluss med en del fullmakter hadde derfor Røkke full kontroll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.