Ja til to homofilisyn i Kirken

Biskopene skal avgjøre om de vil vigsle homofile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kirken må leve med to ulike syn på homofile i partnerskap, fastslår Kirkemøtet på Øyer i Oppland. Det vil åpne flere vigslede stillinger for homofile i partnerskap, melder NTB.

- Endelig er jeg kvitt følelsen av å ha et B-medlemskap i Kirken. Dette er en stor framgang. Vi har fått et nytt rom i Kirken, sier Arne Grønningsæter, som selv lever i homofilt partnerskap. Han er også medlem av Kirkerådet.

Dagens vedtak er historisk. Enkelte biskoper har også tidligere har valgt å vigsle homofile. Nå kan de gjøre med Den norske kirkes velsignelse. Men, som Oslo-biskop Ole Christian Kvarme har sagt han vil gjøre: De kan også nekte.

Av 84 delegater på Kirkemøtet stemte 50 i dag for å ikke videreføre tidligere homofilivedtak som sier nei til ansettelse og vigsling av homofile i partnerskap. 34 delegater ville bevare dagens situasjon.

Ja og nei

Det nye vedtaket fastslår at det allerede er to homofilisyn i Kirken og ulik praksis for ansettelse og vigsling av homofile i partnerskap.

Kirkemøtet likestiller derfor de to ulike synene og lar det bli opp til det enkelte ansettelsesorgan og biskop å avgjøre om homofile i partnerskap skal kunne ansettes og vigsles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer