Ja til upassende ytringer

Frp nekter å skriver under på opprop mot rasisme. Er det ok?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Senter mot etnisk diskriminering (SMED) har i dag fått alle partiene til å signere på en erklæring om at de fordømmer diskriminering, trakassering og rasisme i valgkampen. Bare Fremskrittspartiet har sagt nei til å skrive under.

I 2001 skrev Hagen imidlertid under på SMEDs opprop mot fremmedfrykt og rasisme.

I en artikkel på Fremskrittspartiets nettsted, forteller partiets generalsekretær Geir Mo at partiet nekter å la seg kneble. Ytringsfriheten må også gjelde retten til meninger som ikke deles av de politiske partiene, mener de.

Artikkelen kan du lese på Frps hjemmeside. For mange begrensninger allerede - Vi deler ikke alle de oppfatningene senteret legger i premissene for oppropet. Minst ett av oppropets implikasjoner kan ikke etterleves i praksis, sier Mo i artikkelen. - Fremskrittspartiet mener at lovverket allerede har gått for langt i å kriminalisere politiske ytringer, sier han.

Men da Dagbladet.no kontakter generalsekretæren for å spørre om hvilket premiss partiet ikke kunne etterleve og på hvilket punkt lovverket har gått for langt, blir vi avvist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer