Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ja til urinprøve

Disse ungdomskoleelvene har ingenting imot tvungen urinprøve. Men det må skje strengt fortrolig, og etter nøye avveining.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julie Rusånes (16), Helene Helland (15), Kristina Chiang (16) og Ingrid Bakke (15) synes det hadde vært ydmykende å bli bedt om å avgi en urinprøve. Men veid opp mot at medelever kan havne som narkotikamisbruker, synes de det er greit. Samtidig mener de det er naturlig at det er foreldrene som skal ta avgjørelsen.

- Jeg tror ikke alle ungdomer vet sitt eget beste. Da er det bra at foreldrene bestemmer om barnet deres skal tvinges til å avgi en prøve, sier Julie.

Langvarig mistanke

Julie og venninne i 10.klasse ved Ila skole er enige om at elevene kun kan bli bedt om å avgi prøver etter langvarig mistanke.

- Vi syns ikke det er naturlig å ta prøver av elever som er tatt for å ha røykt hasj en gang. Det er veldig mange som prøver stoff, men de fleste lar det bli med den ene gangen.

De fire mener også at det hele må skje strengt fortrolig: Det er ikke nødvendig å involvere flere en de partene de gjelder.

- Det er veldig viktig at det ikke bli en sak for hele klassen. Det ville være utrolig pinlig for den det gjelder, slår de fast.

GREIT NOK:- Det er ydmykende å urintestes. Men det er verdt det hvis vi kan forebygge rusmisbruk, mener disse fire jentene fra Ila skole. Bak f.v Kristina Chiang og Julie Rusånes. Framme f.v. Helene Helland og Ingrid Bakke.