Ja vel, president

Etter fire år med Putin-styre er russisk politikk degenerert til en konkurranse om å avgi troskapsed til presidenten. Søndag gjenvelges Vladimir Putin til fire nye år som russisk president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Det er flere tiår siden en russisk leder hadde slik kontroll som Vladimir Putin har skaffet seg. Han dominerer TV-sendingene som en sovjetisk generalsekretær. Han opptrer dynamisk og handlekraftig som en Mikhail Gorbatsjov, men i motsetning til den siste generalsekretær kan Putin demonstrere sin dynamikk i medvind, og ikke i motvind. Han er utvilsomt populær, der han har støtte fra nærmere 80 prosent av velgerne, ifølge meningsmålinger. Han styrer et land med en økonomi i sterk og vedvarende vekst, og har realistiske ambisjoner om at bruttonasjonalproduktet skal være fordoblet etter åtte år som president, i 2008. Men tross all denne medvinden er det noe som lukter i Putins Russland.

- PRESIDENT PUTIN FORTSATTE

i dag sitt aktive arbeid for Russland, kunne TV-nyhetene Vesti melde mandag denne uka. I TV-ruta hilste Putin på noen guvernører, og hengte medaljer på brystet til et 20-tall kvinner for lang og tro tjeneste i det som på norsk heter det offentlige, men på russisk heter Apparatet og har en helt annen lukt og smak. Det var TV-riktig gjort på kvinnedagen, men settingen for øvrig var så man sperret øynene opp. For var det ikke en generalsekretær - en kloning fra en annen tid - som fylte TV-ruta med medaljer, jugl, tøv og seg selv midt i beste sendetid?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer