Ja, vi elsker i dette landet

Nordmenn er Nordens førsteelskere, vi er konger og dronninger i senga, ifølge en ny undersøkelse foretatt av kondomkompaniet Durex. Ola og Kari jumper nemlig til køys 111 ganger per år for å ha sex. Finnene peser på andreplass med 94 seksuelle hyggestunder i året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De stående tallene ble framlagt under en eksotisk Durex-lunsj i London i går. Tallmaterialet viser for øvrig at den norske kvinnen er mer aktiv enn mannen. Kari går til sengs 114 ganger i løpet av året, mens Ola har samleie 108 ganger i året. Hvem som er den heldige mannen, tre ganger ekstra, forteller ikke undersøkelsen noe om.

500 aktive

Tallmaterialet er basert på intervjuer med 500 seksuelt aktive nordmenn og like mange finner.

Samme undersøkelse ble gjennomført for svensker og dansker i fjor. Da hadde søta bror og søster hatt samleie 85 ganger og de gamle danskene 86 ganger per år.

Gode tider gir mer sex

- Fagfolk her hjemme opererer med at vi har en samleiefrekvens på 1,7 ganger i uka i snitt, så dette ligger jo litt høyere. At nordmenn har så veldig mye mer sex enn svensker og dansker, tror jeg vi må ta med en klype salt, sier psykolog Elsa Almås til Dagbladet.

Hun liker ikke å spekulere i årsakene til forskjellene, men utelukker ikke at tunge økonomiske tider i Sverige og Danmark kan ha spilt inn på nabofolkets sexlyst. Gode tider her hjemme gir motsatt effekt.

- Vi merker en økende interesse for tenning og spenning i nordmenns seksualitet. Erotiske butikker selger hjelpemidler som aldri før, og sex har blitt en viktig del av folks rekreasjon. Har man fri, skal man ikke bare på skitur lenger. Og er man på reise, blir hyggestunder på hotellrom og liknende viktig for reiseopplevelsen, hevder Almås.

Dårlig fjernsyn?

Om det er været, eller dårlige fjernsynsprogrammer det siste året, som får oss nordmenn opp på toppen av sexpallen, kommer ikke fram av undersøkelsen. Vi skal heller ikke spekulere i den slags, men bare kose oss med tallene som viser at vi er i stigende samleieform. Samme type undersøkelse ble foretatt i fjor, og den viste at nordmenn hadde et sexsnitt på 100 per år, mens vi i 1997 var samlet til samleiehygge 92 ganger i løpet av årets tolv måneder.

Mister dyden tidlig

- Undersøkelsen viser også at alderen for det første seksuelle samværet i Norge har gått ned. Gutter og jenter mellom 20 og 45 år sier de sexddebuterte da de var 17 år gamle, mens landets 16- til 19-åringer sier at de ble seksuelt aktive før de var 15 år, forteller markedsansvarlig for Durex i Norden, Tracy Price.

Hun forteller også at norske elskere, uansett kjønn, hevder de i gjennomsnitt har 7,5 seksuelle partnere i året. Det framkommer ikke av rapporten hvem den halve er, eller hvordan vedkommende egentlig var i senga.

- Dette er det vanskelig å mene noe om, undersøkelsene varierer veldig. Trenden er imidlertid at vi blir likere - færre har veldig få partnere og færre har veldig mange partnere. Tallene ellers passer godt med de trendene vi legger merke til, selv om antallet spurte ikke er mer enn tilstrekkelig, avslutter Almås.

NÅ IGJEN! Nordmenn er i stigende samleieform og velger oftere en tur til køys enn en tur i marka på fridagene.