Ja, vi elsker kongen

En ny meningsmåling viser en overbevisende oppslutning rundt kong Harald. Hele 96 prosent er ganske godt eller meget godt fornøyd med kong Harald og den jobben han gjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To tredjedeler av befolkningen er minst like godt eller enda mer fornøyd med dagens konge som med hans far kong Olav, viser meningsmålingen VG har fått utført.

Kong Olav hadde en usedvanlig sterk posisjon blant det norske folk. VGs spørreundersøkelse bekrefter at kong Harald oppfattes som en god etterfølger.

86 prosent av de spurte mener at kong Harald er akkurat passe folkelig. 12 prosent råder kongen til å bli mer folkelig, mens to prosent mener han bør bli mindre folkelig.

Kongen står aller sterkest hos de over 60 år. I denne gruppa oppgir 73 prosent at de er minst like godt eller mer fornøyd med kong Harald enn med kong Olav.

Meningsmålingen ble gjennomført av Norsk Gallup Institutt denne uka. Den viser at 70 prosent mener det har vært riktig av kongen å ta standpunkt i en del viktige verdi- og samfunnsspørsmål. Bar syv prosent er motstandere.

- Kong Harald har gjort en ypperlig jobb. Han manglet kanskje Olavs varme, men har tatt det igjen med plikttroskap og ro. Han viser stor sensitivitet overfor vanlige folks kår, og har nok hatt en heldig hånd med valg av rådgivere, sier professor Bernt Hagtvet til VG.