Ja, vi elsker...Sverige!

STRVMSTAD (Dagbladet): Det går mot et nytt rekordår for svenske fritidshusmeklere langs vestkysten. Ni av ti hytter selges til kjøpesterke nordmenn, og prisene - ja, de ligger langt under det norske markedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stadig flere nordmenn gjør som alpinstjernen Lasse Kjus, lørdagsunderholder Tande-P., sanger Nora Brockstedt og LO-høvding Yngve Hågensen: De flagger ut i sommermånedene og finner freden langs den svenske vestkysten.

Ønsker du en hvitmalt eldre stuga i skogen til 220000 eller en luksusvilla med sjøutsikt for 1,5 millioner kroner, er mulighetene mange på Sveriges vestkyst. Et par timers kjøretur fra Oslo lokker den svenske skjærgården stadig flere nordmenn til seg.

Like etter Svinesund begynner avkjøringene til de norske sommerleirene: Lökholmen, Hällestrand, Dynekilen, Seläter, Strömstad og Tanumstrand. Den norske hyttehandelen i Sverige når nye høyder, og nesten daglig sikrer lykkelige nordmenn seg drømmestedet på disse kanter.

Rekordår

- Nordmennene har presset prisene kraftig opp de siste åra, og det er nordmenn som dirigerer prisnivået på disse kanter, sier eiendomsmekler Sven-Olof Jacobsson.

Forretningen hans i Strömstad går strykende: De siste ni ukene har han solgt 27 sommerhus. 22 er kjøpt av nordmenn.

- De siste fire årene har eiendomssalget tatt helt av. Ni av ti fritidshus går til nordmenn. Interessen er økende, og 1998 vil trolig bli et nytt toppår, konstaterer mekleren fornøyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer