- Ja, vi har fått en ny tjenerklasse i Norge

Ap-politiker mener vi ser «et kappløp mot bunnen».

- IKKE NAIV: - Vi må ikke være naive. Norsk arbeidsliv vil forandre seg totalt hvis vi ikke klarer å stoppe dette. Vi ser allerede at kriminelle stadig får større innpass i bransje etter bransje, sier Ap's Anette Trettebergstuen. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
- IKKE NAIV: - Vi må ikke være naive. Norsk arbeidsliv vil forandre seg totalt hvis vi ikke klarer å stoppe dette. Vi ser allerede at kriminelle stadig får større innpass i bransje etter bransje, sier Ap's Anette Trettebergstuen. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Ja, vi har fått en ny tjenerklasse i Norge. Det ser vi i flere bransjer, sier arbeidspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, Anette Trettebergstuen til Dagbladet.

Onsdag sa organisasjonen Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (Seif) til Dagbladet at Norge «har fått en ny tjenerklasse».

Organisasjonen drukner nå i arbeidskrimsaker, og det siste året har de hatt mer enn en fordobling i saker som handler om uverdige arbeidsforhold, trusler mot ansatte, og luselønn helt ned til noen tikroner i timen.

- Total forandring - Vi må ikke være naive. Norsk arbeidsliv vil forandre seg totalt hvis vi ikke klarer å stoppe dette. Vi ser allerede at kriminelle stadig får større innpass i bransje etter bransje, sier Trettebergstuen, som etter Dagbladets artikkel har invitert Seif til Stortinget.

Seif mener at regjeringen i sin handlingsplan mot arbeidskriminalitet har fokusert for lite på ofrene.

«Det er mange gode tiltak som setter søkelyset på arbeidslivskriminalitet, men det viktigste tiltak mangler, nemlig å gi ofrene bistand til å hevde sin rett», sa prosjektleder i Seif, Georg Schjerven Hansen, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer