- Ja, vi kan stanse dødsdommen

Amnesty ber om din hjelp for å stanse dødsdom mot utro par i Iran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OPPROP.NO: Si nei til steining av utro. Skriv under her.

------------------------

(Dagbladet.no): Et iransk par dømt for sex utenfor ekteskapet har sittet i fengsel i 11 år. Paret er dømt til døden, men den planlagte steiningen ble tidligere denne uken stanset i siste øyeblikk.

Den barbariske dommen har vakt oppsikt, men Amnesty frykter at dommen kan bli fullbyrdet når bråket legger seg. Derfor ber organisasjonen nå om din hjelp.

Så langt har de samlet inn over 2300 underskrifter mot den barbariske dommen. Skriv under på oppropet her.

- Dette vil vi sende direkte til Ayatollah Mahmoud Hashemi Shahroudi. Vi vil også ta det med til Irans ambassade i Oslo, som ble kalt inn på teppet til utenriksminister Støre i denne saken, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty International Norge til Dagbladet.no.

- Kan dere lykkes i denne kampanjen med å hindre at dødsdommen iverksettes?

- Ja, det kan vi. Slår vi oss til ro med at Iran forsøker å dysse ned saken vil vi tape. Vi viser dem at oppmerksomheten rundt dette ikke er en døgnflue. Vi lykkes jo i Leyla Mafi-saken, sier generalsekretæren.

TAUSHET KAN BETY DØDEN: - Vi frykter myndighetene i Iran venter på at saken skal stilne før de henger dem i stillhet, sier John Peder Egenæs i Amnesty. Foto: SCANPIX
TAUSHET KAN BETY DØDEN: - Vi frykter myndighetene i Iran venter på at saken skal stilne før de henger dem i stillhet, sier John Peder Egenæs i Amnesty. Foto: SCANPIX Vis mer

Amnesty har ingen gruppe i Iran, men et nettverk av journalister, intellektuelle og forfattere jobber i et nettverk som heter «Stans steining for alltid» . Egenæs mener at støtten til de dødsdømte også hjelper denne gruppen.

- Iran er opptatt av sitt omdømme. Oppmerksomhet som dette holder live i slike nettverk, faktisk også rent fysisk ved at det blir vanskeligere for regimet å ramme dem som er med. Det gjør det mulig for dem å være aktive, sier Egenæs.

- Ja, vi kan stanse dødsdommen
TROR DOMMEN KAN STANSES:- Iran er opptatt av sitt omdømme, sier Egenæs (t.h). Her avbildet utenfor Irans ambassade tidligere i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer