Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ja, vi merker israelske nypoteter

... men vi merker marokkanske klementiner også, sier Rema 1000-sjef Geir Solstad. Coop sier de ikke har vedtatt noen boikott av israelske varer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både norske og svenske Coop vurderer nå å boikotte israelske varer. Med Rema 1000 skal ikke merke israelske varer spesielt, til tross for medieoppslag i blant annet Nettavisen.

- Vi selger bare fire vareslag fra Israel, og de er alle frukt og grønt. Vi merker som regel slike varer med opphavsland. Det er ikke snakk om å merke israelske varer spesielt. Vi er ikke noen politisk organisasjon, og deltar ikke i noen boikott, sier administrerende direktør Geir Solstad til Dagbladet.no.

Kjeden fører israelske jaffa-appelsiner, men disse er på vei ut av sortimentet av rent forretningsmessige årsaker. I tillegg fører kjeden noe israelsk stangselleri, rød paprika og nypoteter. Alle merkes med opphavsland.

Coopsikt

Nyheten om Coops mulige boikott vekker i dag oppsikt i israelske medier.

I en pressemelding i dag benekter kjeden at de har fattet noe endelig vedtak i saken. «Coop Norden, som omfatter Coop Norge, Coop Sverige og Coop Danmark, har den holdning at man følger eventuelle offisielle beslutninger fra nasjonale, eller internasjonale myndigheter. De nordiske forbrukersamvirkene kan for øvrig støtte ethvert initiativ, som stopper volden og som bidrar til fredelige løsninger», skriver selskapet i en pressemelding.

Utenriksminister Jan Petersen er skeptisk til boikott av israelske varer.

- Han tror ikke sanksjoner eller boikott vil bidra til noe positivt. Fortsatt dialog er den måten vi kan bidra til å finne en løsning, sier UDs pressetalsmann Karsten Klepsvik til Nettavisen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!