- Ja, vi utvikler atomvåpen

Innrømmelsen kom under sekslandsforhandlingene i Beijing i juni, sier en amerikansk talsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordkoreanerne har ikke tidligere villet innrømme at de har atomvåpen klare til bruk, men bare snakket om «en kjernefysisk avskrekkingsevne». Ifølge USAs viseutenriksminister James Kelly har representanter for regjeringen i Pyongyang nå gått ett skritt videre.

- Samtidig som de sa at de ønsket å opprettholde et sivilt kjernefysisk program, medga de at mesteparten av atomprogrammene deres har med våpen å gjøre. Helt konkret pekte de ut en reaktor ved Yongbyon nord for Pyongyang som et våpenanlegg, sa Kelly torsdag.

Sørkoreanske fartøyer avfyrte denne uken igjen varselskudd mot en nordkoreansk patruljebåt som var kommet inn i Sør-Koreas territorialfarvann. Det ble løsnet to skudd etter at båten hadde passert grenselinjen med over en kilometer, sa tjenestemenn i Seoul.

Et snaut kvarter etter varselskuddene dreide nordkoreanerne av og dro tilbake til egne farvann, sa tjenestemennene torsdag. De tilføyde at grensekrenkelsen trolig ikke var tilsiktet, men skjedde da kinesiske fiskebåter skulle jages ut av nordkoreansk farvann.

(NTB)