-  Ja, vi vil flytte ferien!

Forslaget om å flytte skoleferien får støtte. Halvparten av de spurte i en rykende fersk MMI-måling støtter forslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en fersk undersøkelse fra Markeds og Mediainstituttet (MMI) får forslaget om å utsette skoleferien til perioden 1. juli til 1. september støtte. På spørsmålet «Er du for eller mot å flytte skoleferien slik at den varer fra 1. juli til 1. september, eller har du ingen mening om saken?» svarte 50 prosent av de spurte at de er for et slikt forslag, mens 21 pst. er imot.

Gruppa som ikke har noen mening om saken, utgjør 29 prosent.

Foreldrene er for

Det er småbarnsforeldre som er aller mest positive til forslaget. I gruppa mellom 25 og 39 år svarer nesten to av tre at de er for å flytte ferien. Skoleelevene selv er derimot litt lunkne. Selv om flertallet støtter forslaget, er det likevel i denne gruppa man finner flest som vil starte ferien tidlig.

De nordlige delene av landet skiller seg ut i undersøkelsen, og har flere som er mot en flytting av ferien enn i resten av landet. En årsak kan være tidlig knallsommer i nord i år, en annen at høsten starter tidligere desto lenger nord i landet man kommer.

I en fei

Da danskene i februar i år bestemte seg for å flytte sommerferien, skjedde det på enkelt dansk vis - uten videre byråkratisk behandling. Undervisningsminister Ulla Tørnæs tok ganske enkelt en prat med partiene i Folketinget om ikke flytting av ferien ville være en lur idé. Flertallet var skjønt enige, så da bestemte hun at ferien skulle flyttes, sier pressesjef i undervisningsministeriet Nicolai Kampmann til Dagbladet.

Målingen er gjennomført av MMI 10. august 2004 med 1060 automatiske telefonintervjuer i et representativt utvalg av befolkningen.

SOMMERFERIE: Utdanningsminister Kristin Clemet nyter hetebølgen sammen med ferierende skolebarn i Vestfold.