Jack (10) døde: - Prøvde å redde andre

Tre gutter omkom etter å ha gått gjennom isen i England søndag. Jack Johnson løftes fram som en helt etter ulykken som kostet ham livet.

DØD: Ti år gamle Jack Johnson er en av tre omkomne unge gutter, etter en ulykke i Kingshurst søndag. Foto: Facebook
DØD: Ti år gamle Jack Johnson er en av tre omkomne unge gutter, etter en ulykke i Kingshurst søndag. Foto: Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre gutter - åtte, ti og elleve år gamle - er døde etter å ha gått gjennom en islagt innsjø i britiske Kingshurst søndag.

En fjerde gutt - seks år gammel - er fortsatt kritisk skadd etter hendelsen.

En av de omkomne er identifisert av britiske medier som Jack Johnson (10). Han skal ha sett de andre guttene falle gjennom isen, og forsøkt å redde dem, da han selv kom i trøbbel.

- Nevøen min så en gå gjennom isen. Han løp bort og prøvde å redde dem, skriver hans tante, Charlotte McIlmurray, på Facebook, gjengitt av The Telegraph.

- Vi er knust. Å finne ut at han døde mens han prøvde å redde tre gutter han ikke engang kjente, oppsummerer ham bare som fantastisk.

10-åringen løftes fram som en «helt» av flere overfor Sky News.

Forsøkte å slå gjennom isen

De fire guttene hadde alle hjertestans da de ble hentet opp fra vannet av redningsmannskapene. Det er fortsatt uklart hvor lenge de var i det iskalde vannet.

De ble brakt til sykehus, men politiet bekreftet mandag at tre av dem ikke lot seg gjenopplive.

En av de første politibetjentene på stedet skal ha tatt seg ut i innsjøen og forsøkt å slå seg gjennom isen for å hjelpe guttene. Flere frivillige skal ha gjort det samme.

Det var til slutt brannmannskaper og spesialist-team som skal ha lykkes med å få dem opp fra vannet.

SØKEINNSATS: Letemannskapene søker fortsatt gjennom innsjøen etter mulige savnede. Her fotografert etter hendelsen søndag. Foto: Jacob King / NTB
SØKEINNSATS: Letemannskapene søker fortsatt gjennom innsjøen etter mulige savnede. Her fotografert etter hendelsen søndag. Foto: Jacob King / NTB Vis mer

Ifølge den lokale brann- og redningsetaten tyder vitneutsagn og videoer fra sosiale medier på at guttene lekte på isen, da de gikk gjennom den.

Det forteller også en venn av dem, Tommy Barnet (10), til Sky News.

- De lekte på isen. En av dem satt fast beinet sitt i isen og så … Vennene hans prøvde å redde ham, men de falt alle i vannet, sier Barnet, som understreker at han ikke befant seg ved innsjøen da ulykken skjedde.

Fortsetter søk i innsjøen

Søket i innsjøen fortsetter tirsdag, etter ubekreftede meldinger om at opptil seks barn kan ha falt i vannet.

Politiet uttalte mandag at de tror det er usannsynlig, men at søket vil fortsette til de er helt sikre på at det ikke er flere i innsjøen.

Tirsdag la en rekke innbyggere ned blomster under et tre nær den nordlige inngangen til parken der ulykken skjedde.

BLOMSTER: En gruppe lokale brannkonstabler var blant dem som la ned blomster til minne om de avdøde guttene mandag. Foto: Matthew Cooper / NTB
BLOMSTER: En gruppe lokale brannkonstabler var blant dem som la ned blomster til minne om de avdøde guttene mandag. Foto: Matthew Cooper / NTB Vis mer

Flere av dem forteller overfor The Telegraph om kaotiske scener ved innsjøen søndag ettermiddag.

- Jeg kommer aldri til å glemme skrikene. Jeg tror det var fra ett av familiemedlemmene. Så hørte jeg rop fra nødetatene som brøt seg gjennom isen. Jeg hørte dem rope «vi har ham, vi har ham», sier Hanna, som observerte redningsaksjonen fra leiligheten sin like ved innsjøen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer