Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jack (10) er blind, men god som en førerhund

Elsker å leke apport med eieren. Under vann. Se den blinde hunden som imponerer verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den blinde hunden Jack (10) fra Coventry i England imponerte stort da han deltok og vant kjæledyras vannsportsklasse under UK Spot On-prisene.

Ikke bare var han imponerende flink til å leke apport i vann, det at Jack er blind gjør det til en langt større prestasjon.

Labradoren mistet synet for tre år siden. Nå er han blitt en stjerne takket være apport-ferdighetene sine. Det har resultert i oppslag i for eksempel Daily Mail og omtale i amerikanske medier.

- Stuper rett ut i vannet Eieren Margaret Simpson forteller at de begynte å trene med ham rett etter at synet hadde forsvunnet.

STOLT EIER: Margaret Simpson er stolt av labradoren, som da også imponerer stort med sine ferdigheter. Foto: Caters / Bulls.
STOLT EIER: Margaret Simpson er stolt av labradoren, som da også imponerer stort med sine ferdigheter. Foto: Caters / Bulls. Vis mer

- Da vi fikk ham var han i ferd med å miste synet. Da vi var ute og gikk og gikk forbi vann, så merket han det, sier Simpson i et intervju med nyhetsbyrået Caters.

Jack er nemlig glad i vann som hunder flest.

- Så begynte han å gå ut i vanndammer og kanaler og luktet seg fram. Han stakk hodet under vann og hentet opp store steiner. Da begynte vi å kaste inn en gummipinne, som var bedre for tennene hans og da stupte han rett ut i vannet, sier Simpson.

- Lever som normalt - Det var da vi forsto hvor talentfull han var. Vi har vært nødt til å tenke på det manglende synet hans og trene ham, men han har alltid levd videre som en helt normal gutt, sier hun.

Labradoren mistet synet på grunn av en genfeil. Men det ser ikke ut til å plage ham nevneverdig.

GLAD I VANN: Jack er glad i vann og dukket først under for å hente steiner før eierne hans begynte å kaste en gummipinne ut i vannet. Foto: Caters / Bulls.
GLAD I VANN: Jack er glad i vann og dukket først under for å hente steiner før eierne hans begynte å kaste en gummipinne ut i vannet. Foto: Caters / Bulls. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media