Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jack (25) drept i London-terroren

«Du var en vakker sjel som alltid tok de svakes parti», skriver faren i meldingen.

DREPT: 23 år gamle Saskia Jones og 25 år gamle Jack Merritt mistet livet etter terrorangrepet på London Bridge. Video: Privat. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

25 år gamle Jack Merritt var én av de to personene som ble drept i fredagens terrorangrep i London.

Det bekreftet 25-åringens far på Twitter lørdag.

«Hvil i fred, Jack: Du var en vakker sjel som alltid tok de svakes parti», skrev faren David Merritt på Twitter, som svar på en kondolansemelding fra kolleger og venner av sønnen.

OVERMANNET: Disse dramatiske bildene viser hvordan forbipasserende overmannet London-angriperen. Video: Privat. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Jobbet ved universitetet

Twitter-meldingene fra faren er nå slettet, men gjengis av flere britiske medier, deriblant lokalavisa Cambridgeshire Live.

De skriver at 25 år gamle Merritt var fra Cottenham i Cambridgheshire utenfor byen Cambridge.

Han var tilsatt ved prestisjeuniversitetet Cambridge gjennom et program som skulle rehabilitere tidligere innsatte.

Programmet heter Learning Together, og holdt en konferanse nær London Bridge. Det var her den mistenkte terroristen, 28 år gamle Usman Khan, begynte sitt terrorangrep.

DRAMATISK: Disse bildene viser hvordan sivile i området og politiet sammen overmanner angriperen på London Bridge. Klippet er sladdet i de sekundene politiet skyter gjerningsmannen. Video: @HLOBlog /Twitter. Vis mer

Skutt og drept

Ytterligere én person er bekreftet drept etter fredagens terrorangrep. Det skal dreie seg om en kvinne, skriver Sky News.

Politiet har foreløpig ikke gått ut med identiteten til de drepte, ei heller deres kjønn eller alder.

De bekreftet imidlertid på en pressekonferanse seint fredag kveld at to personer var drept, og at ytterligere tre ble skadet.

HELTESTATUS: Denne mannen hylles nå som helt i Storbritannia. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Tallet over skadde og drepte kunne trolig vært høyere hvis det ikke var for publikummere som på egen hånd overmannet den mistenkte terroristen på London Bridge.

De avvæpnet ham, overmannet ham og holdt ham i bakken til politiet kom.

Da politiet så noe som liknet en bombevest fest festet til 28-åringens overkropp, trakk de seg og publikummerne tilbake, og skjøt og drepte deretter terroristen mens han lå på bakken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media