Jack (48) halshogd

Det andre amerikanske gisselet som ble bortført i Bagdad er ifølge et islamistisk nettsted henrettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En militant gruppe i Irak har halshogd det andre amerikanske gisselet, Jack Hensley som ble bortført i Bagdad, ifølge et islamistisk nettsted.

Oppslaget på nettstedet kom samtidig som 24-timersfristen gruppen hadde gitt USA løp ut. I går ble en annen amerikaner halshogd av gisseltagerne. De truet i dag med å halshugge den andre.

Kravet til gisseltakerne var løslatelse av kvinnelige fanger fra Abu Ghraib-fengselet utenfor Bagdad, samt fengselet i Umm Qasr sør for Basra. I går kveld gikk den opprinnelige tidsfristen ut. Samtidig kom meldingen om at Eugene Armstrong var drept.

Amerikanske myndigheter hevder på sin side at det kun er to kvinner i amerikansk varetekt i Irak. Det er Rihab Rashid Taha, bedre kjent som «doktor Bakterie», og Huda Salih Mahdi Ammash, som går under navnet «fru Miltbrann». Begge har sittet i amerikansk varetekt på et hemmelig sted siden mai i fjor.

Fotsatt sitter briten Kenneth Bigley som gissel hos gruppa.

HENRETTET: Jack Hensley (t.h) skal ha blitt henrettet i kveld, melder et islamistisk nettsted. Her vises han fram sammen med briten Kenneth Bigley, (t.v), som fortsatt er fanget, og Eugene Armstrong (midten) som ble halshogd i går.