Jack nektet å lage kake til homobryllup. Nå har saken endt opp i høyesterett

USAs øverste domstol må avgjøre om en baker kan si nei til å lage kaker til tilstelninger som bryter med hans tro.

KAKENEKT: I 2012 sa Jack Phillips nei til å lage en kake til et homofilt par som skulle gifte seg. Nå er saken oppe i amerikansk høyesterett. Foto: AFP PHOTO / Alliance Defending Freedom / Bruce ELLEFSON / NTB scanpiux
KAKENEKT: I 2012 sa Jack Phillips nei til å lage en kake til et homofilt par som skulle gifte seg. Nå er saken oppe i amerikansk høyesterett. Foto: AFP PHOTO / Alliance Defending Freedom / Bruce ELLEFSON / NTB scanpiux Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs høyesterett har fått en delikat sak i fanget. Kan en baker nekte å lage en kake til et bryllup, der brudeparet er av samme kjønn?

Saken startet i 2012 da David Mullins og Charlie Craig skulle gifte seg i Massachussets, der likekjønnede bryllup allerede var lovlig, ett år før homofile bryllup ble lovlig i hele USA.

Fikk nei til kake

Bryllupsmottakelsen ønsket de å holde i Denver, og etter tips fra andre dro de til Masterpiece Cakeshop, som er eid av Jack Phillips, for å bestille en kake. Men der ble de avvist, skriver Washington Post.

- Sorry, gutter. Jeg lager ikke kaker til likekjønnede bryllup, sa Phillips til brudgommene.

Phillips' jobb på bakeriet, i tillegg til at han eier det, er at det er han som pynter kakene. Han pynter ikke kaker til halloween, skilsmissefeiringer, utdrikningslag eller andre ting som kommer i konflikt med hans kristne tro. Som for eksempel at to personer av samme kjønn gifter seg.

I et intervju med New York Times sier Phillips at han ikke nekter noen å handle på bakeriet, men at grensa går ved den spesiallagede bryllupskaka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer