Jack Wang tapte mot Ap

Ble ekskludert i 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I dag vant Arbeiderpartiet over tidligere paritmedlem Jack Wang i Oslo tingrett.
Han ble ekskludert som medlem av partiet 5. september 2008, men han mente at dette vedtaket ikke var gyldig. Oslo tingrett ville det annerledes og har i dagens dom skrevet at vedtaket er gyldig.

Wang har også rettet et økonomisk krav mot Arbeiderpartiet, dette får han heller ikke.
Ifølge Tønsbergs Blad forlangte Wang 2,5 millioner kroner i erstatning.

Wang er i dag hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Hof kommune, men regner ikke med å bli gjenvalgt, skrev Tønsbergs Blad da saken startet i Oslo tingrett.

Grunnlaget for utkastelsen var at Wang hadde deltatt i et nettdebattforum med tilknytning til SV og der kalt seg SV-sympatisør og kommet med kritiske ytringer om Ap, ifølge tb.no.

I en epost brukte han sterke karakteristikker om sine partikollegaer.
«Drittsekker! Pulehuer! Løgnere og bedragere! I kveld har dere begått en skjenselshandling! Dette har ingenting med SV-debatt å gjøre. Dra til helvete med Sv-debatt! Og det har ikke en dritt med utenrikspolitikk å gjøre! Dra til helvete med utenrikspolitikken også! For feigheten er så motbydelig at Hofs befolkning kommer til å gjennomskue den. Alle kommer til å gjennomskue den! Og de vil snu seg vekk i avsky, slik jeg gjør, fordi kvalmen blir så voldsom at det er vanskelig å tenke på dere uten å spy!»

Dette var deler av en e-post som ble publisert av Nettavisen i november 2007.

Bakgrunnen var en krangel mellom ham og lokale Ap-topper etter at han ble fratatt vervet som gruppeleder i kommunestyret.