Jack Warner må betale landslaget sitt 6,6 millioner

For lønninger som aldri er utbetalt. Om FIFA-visepresident Warner ikke betaler, går fotballforbundet konkurs.

MÅ PUNGE UT: Nå har avgjørelsen falt i saken der Jack Warner (t.v.) og Trinidads fotballforbund TTFF skal ha holdt tilbake lønna til 32 spillere og medlemmer av landslagsapparatet. Foto: REUTERS/Henry Romero/Scanpix
MÅ PUNGE UT: Nå har avgjørelsen falt i saken der Jack Warner (t.v.) og Trinidads fotballforbund TTFF skal ha holdt tilbake lønna til 32 spillere og medlemmer av landslagsapparatet. Foto: REUTERS/Henry Romero/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samtidig som han granskes av FIFAs etiske komite for svartebørshandel, har FIFAs visepresident Jack Warner vært i hardt vær i hjemlandet Trinidad og Tobago.

Må betale Nå har avgjørelsen falt i saken der Warner og landets fotballforbund TTFF skal ha holdt tilbake lønna til 32 spillere og medlemmer av landslagsapparatet. 

Retten i Trinidads hovedstad Port of Spain er nådeløs i sin dom.

Dommer Devindra Rampersad slår fast at Warner og forbundet skal betale totalt 6,6 millioner kroner.

Kjernen i saken omhandler omkring 400 000 kroner, men saken har dratt ut i tid og dommen er langt mer omfattende enn dette beløpet, som gjaldt landskamper spilt i 2010.

TTFF sier i en uttalelse at de aksepterer dommen, og at de vil forsøke å skaffe til veie pengene gjennom et lån.

Allmektig For, som fotballpresident Oliver Camps gjør det klart i uttalelsen, forbundet har på ingen måte slike summer selv.

- Vi har foreløpig ikke sett eller hatt mulighet til å diskutere dommen, men jeg vil anta at forbundet vil rette oss etter dommen - selv om det betyr at vi må låne pengene, sier fotballpresidenten, og legger til:

- Vi må være klare på at vi i TTFF gjennom tidene har klart oss stort sett utelukkende takket være vår velgjører Jack Warner.

I uttalelsen redegjør Oliver Camps i klartekst for hvordan forretningsmagnaten og toppolitikeren Warner har skaffet seg all makt i trinidadisk fotball.

Camps opplyser at forbundet fra tid til annen har fått støtte fra regjeringen offisielt (Warner er også transportminister), er det Jack Warner personlig som har «tatt hånd om forbundets finansielle behov».

- Jeg vil diskutere med Warner om han kan hjelpe oss også nå, eller om forbundet må vurdere å slå seg selv konkurs.

SENTRAL I SAKEN: Spillerrepresentant og tidligere storkeeper Shaka Hislop. Arkivfoto: AFP/PATRIK STOLLARZ/Scanpix
SENTRAL I SAKEN: Spillerrepresentant og tidligere storkeeper Shaka Hislop. Arkivfoto: AFP/PATRIK STOLLARZ/Scanpix Vis mer