Jacko kjøper Tivoli?

Københavns tradisjonsrike Tivoli kan bli Michael Jacksons nye lekeland. Bryggeriet Carlsberg selger sin andel, og satser internasjonalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske avisa Ekstra Bladet melder at Michael Jackson overveier å kjøpe Tivoli. Jackson, som har anlagt sin egen fornøyelsespark Neverland i hagen, planlegger også å kjøpe fornøyelsesparker i Polen og Sør-Korea.

Rik Tivoli-venn

Jackson er en av Tivolis største og rikeste beundrere, ifølge Ekstra Bladet. Verdensturneen hans i 1992 stoppet visstnok i København kun for at popstjernen skulle få forlyste seg i parken. Da han nok en gang gjestet Danmarks hovedstad i 1997, stilte Tivoli-garden opp og spilte Happy Birthday for den celebre gjesten.

Selger neste år

Carlsbergs informasjonssjef Henrik Mølstrøm sier til Ekstra Bladet at bryggeriet satser på å selge sin eierandel på 43 prosent i Tivoli i år 2000. - Vi ønsker å finne en kjøper som vil investere i Tivoli og føre parken videre i Tivolis ånd, kommenterer han.

Carlsberg vil bli større

Carlsberg er for tida inne i en omstillingsprosess, hvor målet er å bli blant de tre fremste aktørene på verdensmarkedet, sier konsernsjef Flemming Lindeløv til Berlingske Tidende. Første skritt på veien er oppkjøp av det franske bryggeriet Kronenbourg. Ledelsen i Carlsberg finner det derfor ikke forsvarlig å sitte på de store eierandelene de har i danske selskaper. I tillegg til å styre en betydelig del av Tivoli, har Carlsberg aksjemajoritet med 65 prosent i porselensfabrikken Royal Scandinavia.

VIL HA TIVOLI:</B> Blir Københavns fremste attraksjon Jacksons nye Neverland?