Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jacko vekket skrekk-interessen

Mor til den drapstiltalte ballettdanseren forklarte at Michael Jackson-videoen «Thriller» vekket sønnens interesse for skrekkfilm og død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går forklarte moren til den drapstiltalte 21-åringen at sønnen alltid har hatt livlig fantasi, og at han hadde en egen evne til å leve seg inn i sine interesseområder. Popkongen Michael Jackson vekket hans interesse for bevegelse og musikk. Jackson-interessen vedvarte i mange år, og han samlet alt av musikk og videoer med poplegenden. Moren måtte lage eget kostyme til sønnen slik at han kunne opptre. Da hun ble spurt om sønnens skrekkfilmsamling og interessen for seriemordere, hadde hun følgende svar:

- Jeg vil tro denne interessen kom i 14- 15-årsalderen. Det var nok etter at han hadde sett Michael Jackson-videoen «Thriller», som hadde et skrekkpreg, sa moren.

- Ren ondskap

I går ble rettsbehandlingen avsluttet. Dom faller onsdag om halvannen uke. I sluttprosedyren ga aktor Berit Sagfossen uttrykk for at man her hadde med en kaldblodig morder å gjøre.

- Drapet er begått i ren og skjær ondskap. Han hentet henne bare for å drepe, sa Sagfossen. Hun mener 21-åringens skriftlige drapsplaner levner liten tvil om at det er snakk om et overlagt drap. Samtidig ba hun retten idømme ballettdanseren 15 års forvaring, som betyr at han må vurderes som ufarlig før en eventuell løslatelse når dommen er ferdigsonet.

- Ble ikke drept

Ballettdanserens forsvarer, Tor Erling Staff, mener det ikke er bevist at den 29 år gamle jenta ble drept, og krever full frifinnelse for sin klient.

Rettsmedisinerne konkluderte fredag med at det var betydelig sannsynlighetsovervekt for at hun ble kvalt. Dette mener Staff ikke er nok til å dømme 21-åringen for drap. Videre brukte forsvareren lang tid på å så tvil om drapet var overlagt, skulle klienten bli dømt. I så fall hadde 21-åringen reagert ut ifra et følelsesmessig kaos da jenta ønsket å forlate leiligheten. Han mener påtalemyndigheten har angrepet ballettdanserens ytringsfrihet og privatlivets fred ved å trekke fram drapsnotatene, fascinasjonen for seriedrapsmenn, og hans voldsomme interesse for skrekkfilmer og drap.

PÅVIRKET AV VIDEO: Michael Jackson-videoen «Thriller» kostet 11,8 millioner kroner å lage i 1983.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media