<strong>SOLGTE LODDET:</strong> Det var god stemning i 7-11-kiosken til M. Faroqui, hvor vinnerloddet ble solgt. Foto: REUTERS / Alex Gallardo / NTB scanpix
SOLGTE LODDET: Det var god stemning i 7-11-kiosken til M. Faroqui, hvor vinnerloddet ble solgt. Foto: REUTERS / Alex Gallardo / NTB scanpix Vis mer

Jackpot-vinner i USA kan innkassere 14 milliarder kr

Mannen som solgte vinnerloddet får nesten ni millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En antakelig overlykkelig lottospiller i Los Angeles kan innkassere drøyt 14 milliarder kroner etter å ha vunnet det rekordstore Powerball-lotteriet.

- Vi har en vinner i California! En jackpot-kupong ble solgt i Chino Hills, tvitret California Lottery etter trekningen.

Los Angeles Times kan fortelle at vinnerkupongen ble solgt i en 7-Eleven-butikk på et kjøpesenter i Los Angeles-forstaden Chino Hills, noe de ansatte i butikken var svært fornøyde med.

Feiret - Jeg er virkelig lykkelig, dette var gode nyheter, forteller en av de ansatte i butikken, som kan innkassere en bonus på 1 million dollar - nesten 9 millioner kroner - i bonus for å ha solgt vinnerkupongen.

På parkeringsplassen utenfor 7-Eleven-butikken samlet det seg utover kvelden onsdag en jublende folkemengde, som tok bilder og forsøkte å bli del av den historisk lottotrekningen.

- Folk har vært helt gale og kjøpte lottokuponger for 2-3-400 dollar de siste dagene, forteller den ansatte.

Ukjent vinner Hvem som eier vinnerkupongen med de magiske numrene 8, 27, 34, 4 og 19 og det avgjørende Powerball-tallet 10, er ikke kjent, men vedkommende har definitivt fått god avkastning på de 2 dollarene den kostet.

Vinneren, som har 60 dager på å melde seg, kan enten velge å få utbetalt en noe mindre premie, 8,2 milliarder kroner med en gang, eller få premiebeløpet utbetalt over 29 år. Det vil i så fall gi en årsinntekt på nærmere en halv milliard kroner i årene framover.

Minimal sjanse Sjansen for å stikke av med Powerball-gevinsten er minimal, nærmere bestem 1 til 292 millioner.

Drømmen om verdens største lottogevinst har de siste dagene likevel ført til lange køer foran utsalgsstedene i alle de 44 delstatene der Powerball-lotteriet blir solgt.

Tolv andre lottokjøpere kom veldig nær supergevinsten og hadde alle de fem tallene riktig. Det sjette Powerball-tallet var det imidlertid bare vinneren i Chino Hills som hadde.

Los Angeles-forstaden Chino Hills ligger fra før på sjetteplass på lista over steder med høyest gjennomsnittsinntekt i USA, og med en ny mangemilliardær i nabolaget vil nok de 75.000 innbyggerne klatre enda høyere på denne lista i årene som kommer.

SAMLET SEG: Hundrevis samlet seg utenfor storkiosken hvor loddet var solgt for å feire, Foto: Will Lester / The Sun via AP / NTB scanpix
SAMLET SEG: Hundrevis samlet seg utenfor storkiosken hvor loddet var solgt for å feire, Foto: Will Lester / The Sun via AP / NTB scanpix Vis mer

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer