Jackson beklager barn utenfor ekteskap

Presten Jesse Jackson beklager nå at han fikk barn utenfor ekteskap med sin elskerinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kjente amerikanske presten var Bill Clintons skriftefar da Clinton sto midt i Lewinsky-skandalen. Onsdag kveld ble han tvunget til å innrømme at han samtidig ble far til en liten jente som er født utenfor ekteskap.

kona rasende

- Jeg er lei meg, sier han.

- Dette er ikke tiden for å komme med unnskyldninger. Jeg aksepterer ansvaret mitt.

Jackson har markert seg i mediene som motstander av flere av Bush' minister-kandidater. På presidentens innsettelsesdag skulle den svarte predikanten lede en protestmarsj. Men etter at det ble klart at Jackson hadde med seg sin gravide elskerinne på besøk hos Clinton, ser det ut til at Jackson velger å ligge lavt i terrenget. Han har uttalt at han nå vil trekke seg litt tilbake for å bygge opp igjen forholdet til kona og de fem barna. Kona skal ha vært rasende på sin ektemann. De har vært gift i 28 år.

Elsker datteren

Datteren er nå 20 måneder gammel. Amerikanske aviser har regnet ut at jenta ble unnfanget rundt samme tid som presten gikk ut i media og ba amerikanerne tilgi Clinton for sidespranget hans.

- Hvis det er noen her som ikke har følt fristelsen, kan de kaste den første sten, sa han.

Jackson har vedkjent seg farskapet til den lille jenta.

- På samme måte som barnets mamma, så elsker jeg datteren min. Jeg har påtatt meg å støtte henne følelsesmessig og økonomisk.

<B>GODE BUSSER:</B> I den vanskelige Lewinsky-tiden sto Jackson fjellstøtt ved Clintons side. Nå er det kanskje han som trenger støtte?