Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jackson misbrukte meg aldri

Den tidligere barnestjerna Macaulay Culkin i vitneboksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sikkerheten var betydelig skjerpet da skuespilleren Macaulay Culkin (24) ankom rettsbygningen i California i ettermiddag.

Culkin var stevnet som vitne av Michael Jacksons-leiren. Fra vitneboksen tok han sin gode venn i forsvar.

- Anklagene mot Michael Jackson er fullstendig latterlige, sa Culkin ifølge nyhetsbyrået AP.

- Misbrukte meg aldri

Macaulay Culkin slo gjennom med et brak med hovedrollen i filmen «Hjemme alene» i 1990. Barnestjernen ble kjent med Michael Jackson, og ble raskt en fast gjest på Neverland. Culkin har bekreftet at han ved flere anledninger delte seng med Jackson på denne tida, men han avviser at popstjerna forgrep seg på ham.

I retten i kveld avviste han - som ventet - påstandene om at Michael Jackson misbrukte ham seksuelt på begynnelsen av nittitallet, slik en tidligere ansatt på Jacksons eiendom Neverland har hevdet under ed.

Den tidligere ansatte har fortalt retten at han hadde sett Jackson beføle Culkin i skrittet da gutten bare var 11-12 år gammel. Talsmenn for Culkin har avvist beskyldningene, og i kveld fikk retten høre skuespilleren avvise dem med egne ord.

Videre fortalte 24-åringen at verken politi eller aktorat kontaktet ham angående det påståtte sex-misbruket, men at han utelukkende hørte om beskydningene gjennom media.

PÅ TILTALEBENKEN: Michael Jackson og pappa Joe (til venstre) på vei inn til retten i dag. Foto: SCANPIX/REUTERS
PÅ TILTALEBENKEN: Michael Jackson og pappa Joe (til venstre) på vei inn til retten i dag. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

- Noen sa til meg at jeg burde sjekke CNN fordi det ble sagt noe om meg. Jeg kunne bare ikke tro det.

Kronvitne

Vitnemålet fra Macaulay Culkin er negativt for statsadvokat Tom Sneddon, som prøver å overbevise retten om at Michael Jackson har misbrukt flere unge gutter seksuelt.

Culkin avviste også at han noen gang har sett andre barn bli misbrukt på neverland.

- Jeg har aldri sett ham gjøre noe usømmelig med noen, sa skuespilleren fra vitneboksen.

Tom Sneddon har i løpet av ni uker ført påtalemyndighetens vitner. Nå er Jackson-forsvaret, med Thomas Mesereau i spissen, godt i gang med sine - som skal overbevise juryen om at Jackson er uskyldig i anklagene. Culkin er et av forsvarets kronvitner.

- Uskyldig

Saken mot Michael Jacksons er en av tidenes mest omtalte rettssaker. Superstjernen er tiltalt for å ha misbrukt en tidligere kreftsyk 13-åring seksuelt, å ha skjenket ham alkohol, og for å ha holdt ham og familien hans innesperret på Neverland mot deres vilje.

Jackson hevder han er uskyldig.

Forsvaret vil prøve å bevise at anklagene er diktet opp av guttens mor, og at motivet er penger.

STJERNEVITNE: Den tidligere barnestjerna Macaulay Culkin idet han ankommer rettsbygningen i Santa Maria i California i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!