Jacksons forsvarere snudde

Michael Jacksons forsvarere sto for fredagens overraskelse i den pågående rettssaken mot den sextiltalte popstjernen. De avsluttet bevisføringen i det som kan være rettssakens avgjørende fase.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommeren Rodney S. Melville sa nei til aktoratets ønske om å bruke en tegnet skisse av Michael Jacksons kjønnsdeler som bevismateriale, men aktoratet fikk lov til å vise videoopptaket politiet tok da de avhørte den 13 år gamle gutten om påstandene om sexovergrep.

Forsvarerne sa at de ville innkalle gutten, hans mor, en psykolog og en advokat som henviste familien til psykologen dersom juryen fikk se opptaket. Men da opptaket fra politiavhøret ble vist i retten fredag, sa forsvarerne at de likevel ikke ønsket å innkalle flere vitner og avsluttet bevisføringen fullstendig.

I videoopptaket forklarte 13-åringen seg stort sett i samme ordelag som da han avga sitt vitnemål i retten. Aktoratet mener det var viktig at opptaket ble brukt som bevis i retten fordi det viser at hans forklaring har vært den samme hele tiden.

I flere uker har først aktoratet og så forsvarerne lagt fram bevis og utspurt vitner i rettssaken der 46 år gamle Michael Jackson er tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt mot en 13 år gammel gutt i 2003.

Etter at talkshowverten Jay Leno og skuespilleren Chris Tucker vitnet på oppfordring fra forsvarerne, sa forsvaret seg ferdig med den innledende bevisføring.

(ANB-AP)

OVERRASKET: Plutselig sa Jacksons forsvarere seg helt ferdige med bevisførselen.