DØD: Patty og Jerry Wetterling fikk lørdag beskjeden de har fryktet i snart 27 år. Sønnen Jacob (bildet i midten) er funnet død. Foto: Craig Lassig/AP/NTB Scanpix
DØD: Patty og Jerry Wetterling fikk lørdag beskjeden de har fryktet i snart 27 år. Sønnen Jacob (bildet i midten) er funnet død. Foto: Craig Lassig/AP/NTB ScanpixVis mer

Jacob (11) ble kidnappet på åpen gate i 1989. Etter 27 år i uvisshet fikk foreldrene svaret de har fryktet

- Våre hjerter er knust. Vi har ikke ord. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 22. oktober 1989 er en dato amerikanerne Patty og Jerry Wetterling aldri vil glemme. Ekteparets to sønner Jacob (11) og Trevor (10) hadde sammen med kompisen Aaron (11) vært på nærbutikken i hjembyen St. Joseph i Minnesota for å leie en video, den fatale oktoberkvelden for snart 27 år siden.

Guttene syklet hjemover da en maskert mann med pistol kom ut fra en gårdsplass, og truet lillebror Trevor og kameraten Aaron til å løpe av gårde. Jacob kom aldri hjem.

- Har ikke ord

DØD: Jacob Wetterling var 11 år gammel da han ble kidnappet i sin hjemby St. Joseph i delstaten Minnesota i 1989. Lørdag bekreftet politiet at han er funnet død Foto: Craig Lassig/AP/NTB Scanpix
DØD: Jacob Wetterling var 11 år gammel da han ble kidnappet i sin hjemby St. Joseph i delstaten Minnesota i 1989. Lørdag bekreftet politiet at han er funnet død Foto: Craig Lassig/AP/NTB Scanpix Vis mer

For noen dager siden kom nyheten om at levningene til et barn hadde blitt funnet i Minnesota. Etter nesten 27 år i uvisshet, fikk Jacobs foreldre den grusomme beskjeden fra politiet lørdag: Jacob er funnet død.

- Våre hjerter er knust. Vi har ikke ord, skriver Patty Wetterling i en tekstmelding til CBS News.

Sheriffens kontor bekrefter nyheten i en pressemelding.

Ingen er arrestert eller siktet i saken, men en ikke navngitt politimann sier til nyhetsbyrået AP at det var en «person av interesse» for politiet som viste dem hvor levningene befant seg.

Arresterte 53-åring

Etter mer enn 25 år uten svar, bestemte politiet seg for å ta en ny titt på saken i fjor. Cold Case-etterforskerne pekte seg raskt ut en 53 år gammel mann.

53-åringen har nektet for å ha noe som helst å gjøre med bortføringen av Jacob i 1989, men må møte i retten neste måned for å besittelse av barneporno.

Flere amerikanske medier hevder at det var 53-åringen som viste politiet hvor levningene befant seg. Dette er ikke bekreftet av politiet.

- Ikke slik det skulle ende

Jacob-saken førte til innføringen av loven om registrering av seksualforbrytere i USA i 1994. Loven er oppkalt etter Jacob Wetterling.

Den frivillige organisasjonen Jacob Wetterling Resource Center skriver i en uttalelse på Facebook, at de ansatte er i dyp sorg:

- Det var ikke slik vi ville at dette skulle ende. Våre hjerter er knust, men vi har blitt holdt oppe av alle folkene som har vært en del av å sørge for at Jacobs flamme er en som aldri vil bli slukket. Jacob, du er elsket.