Jacob (1,5 år) påkjørt av elsparkesykkel

Sjåføren av elsparkesykkelen stakk av rett etterpå.

FARLIG: Jacob Carlsen, på 20 måneder, ble truffet forfra av en elsparkesykkel på lørdag i Oslo. Foto: Privat
FARLIG: Jacob Carlsen, på 20 måneder, ble truffet forfra av en elsparkesykkel på lørdag i Oslo. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På lørdag var Rune Carlsen (47), samboeren Jessica Larsson og sønnen Jacob (20 måneder) i hovedstaden, da de opplevde det alle foreldre frykter.

Familien gikk i en gågate, nærmere bestemt Nedre Slottsgate ved Karl Johan i Oslo, da sønnen ble påkjørt av en elsparkesyklist som skal ha kjørt i full fart.

Ifølge pappa Carlsen ble Jacob truffet av styret på elsparkesykkelen og foreldrene så han fly en til to meter gjennom lufta. Han landet på skuldrene og klarte å unngå å krasje med hodet først.

- Sønnen min hylskriker, gudskjelov. I noen tilfeller er man glad for å høre at barnet sitt gråter, sier Carlsen.

- Lange og forferdelige

Foreldrene stormet til, og ropte etter gutten på sparkesykkelen.

- Vi ser at han er ung, cirka 11 eller 12 år. Han roper unnskyld og drar videre, sier Carlsen og fortsetter:

SKUMMELT: Foreldrene Rune Carlsen og Jessica Larsson skjelver fortsatt av tanken på hvor ille det kunne gått. Foto: privat
SKUMMELT: Foreldrene Rune Carlsen og Jessica Larsson skjelver fortsatt av tanken på hvor ille det kunne gått. Foto: privat Vis mer

- De sekundene du opplever at ditt barn blir meid ned i asfalten, er veldig lange og forferdelige. Minuttene og timene etterpå̊ var vonde. Hendelsen går i sakte film i hodet mitt enda, sier Carlsen til Dagbladet. Han er ganske sikker på at sparkesyklisten kjørte i 20 kilometer i timen.

Carlsen ringte først politiet, for å loggføre det, så dro de rett på legevakta.

- Legen sa at han hadde vært heldig og at vi måtte følge med på gutten utover kvelden, om han hadde uvanlig oppførsel. Vi merket heldigvis ingen forskjell og han har vært seg selv, sier Carlsen.

FARLIG: Med stjålne kaféstoler festet til elsparkesykler, filmer personer hverandre når de kjører av gårde. Video: Fredrik Wahlstedt / Twitch.tv/Slop3. Reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemic Sound. Vis mer

Anmeldt til politiet

Han forteller at både han og samboeren skalv lenge etterpå og tenkte på hvordan det kunne ha gått.

- I Oslo sentrum i dag er det skremmende mange elsparkesykler og null kontroll, sier han og fortsetter:

- Formen til Jacob er fin i dag, men jeg vil oppfordre både voksne og barn til å være forsiktig når de kjører elsparkesykler. Det kunne gått skikkelig ille. Jeg synes det er trist at det er et dødsfall som skal til før man gjør noe med den eksplosive veksten av elsparkesykler.

Dagbladet snakker med Carlsen da han er på vei til politiet for å anmelde saken. Sjåføren på elsparkesykkelen er fortsatt ikke tatt.

- Skulle gjerne sett at han ikke stakk, sier han.

Reduserer antall

Byrådet i Oslo vedtok i juli at det blir nattestingen for utleie av små elektriske kjøretøy på offentlig grunn mellom kl. 23 og 05 hver dag.

Årsaken er de mange problemene som elsparkesyklene har ført til.

- Det har vært en uholdbar situasjon for mange i byen vår, spesielt for blinde, svaksynte, rullestolbrukere og eldre, sa Sirin Stav, byråd for miljø og samferdsel.

I tillegg skal også antallet elsparkesykler reduseres fra over 20 000 til 8000. Den nye forskriften vil gjelde fra starten av september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer