SEPARASJON: Jadon og Anias ble født med en delt hodeskalle, men på grunn av en sjelden og avansert operasjon, kan de nå leve adskilt. Video: CNN Vis mer Vis mer

Siamesiske tvillinger:

Jadon og Anias gjennomgikk en sjelden operasjon. Ni kompliserte måneder senere kom de endelig hjem

- Var mer sammenvokst enn vi trodde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Jadon og Anias McDonald kom til verden var deres hode og hjerne sammenvokst. Mer enn fem centimeter av hjernen deres vokste sammen, men takket være en avansert og sjelden operasjon, lever de snart to år gamle tvillingene adskilt.

Se video over

Operert i 27 timer

I oktober i fjor ble de to guttene operert av Dr. James Goodrich. Ifølge CNN er operasjonen kun gjennomført 59 ganger siden 1952. Med mer enn 30 personer til å hjelpe til, ble operasjonen gjennomført i løpet av 27 timer.

- Da vi startet operasjonen viste det seg at hjernene deres faktisk var mer sammenvokst enn vi forventet, sier Goodrich, som likevel klarte å adskille guttenes hjerner på en vellykket måte.

Dr. Oren Tepper er plastisk kirurg og bistod under operasjonen.

- Det var et emosjonelt vendepunkt for meg da tvillingene ble separert. Det var ulikt alt annet jeg har sett, og vi var lettet over at den vanskeligste delen var gjennomført, sier Tepper.

Endelig hjemme

Etter operasjonen ble Anias og Jadon sin utvikling satt kraftig tilbake. De slet med å bevege seg, samtidig som de stadig fikk infeksjoner. Dette førte til en rehabiliteringsperiode på ni måneder, men endelig har de fått komme hjem.

- Jeg kan ikke tro at vi faktisk skal få være en vanlig familie. Jeg kan ikke tro at vi skal kunne ha alle sammen her, men adskilte, sier moren Nicole.

- På en merkelig måte føler jeg meg som deres far for første gang, sier faren Christian.

- Et vidunderlig liv i vente

På tross av å ha kommet seg gjennom den avanserte operasjonen, mener tvillingenes fysiotereapeut Mara Abrams at deres positive utvikling vil fortsette.

- Det første steget i et vidunderlig liv er i ferd med å skje. Det er så godt å se at deres opphold på sykehuset går mot slutten.

Alle de intervjuede legene forteller til CNN at det var spesielt å være med på operasjonen.

PS: Den niende september fyller de to guttene 2 år.