"Jæj vil byne på Slemdal sgole"

Søknaden som smeltet rektors hjerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uka begynner 60 000 førsteklassinger på skolen landet over. Cassandra Nymo ville være en av dem, og etter litt egeninnsats ble hun det.

Cassandra er født 2. januar 2000 og er egentlig to dager for ung til å få automatisk skoleplass i høst. Foreldrene søkte om tidlig skolestart, men pedagogene i kommunen anbefalte at hun heller skulle gå ett år til i barnehagen. Dette likte ikke Cassandra, og hun skrev derfor brev til rektor på Slemdal skole.

Gleder seg

-  Jeg skrev brevet helt selv, altså. For det var sånn at jeg ikke kunne begynne på skolen, og det ville jeg jo, forklarer Cassandra.Kvelden før den store dagen møter Dagbladet henne i skolegården. Hun tester skolesekken, og viser seg stolt fram for storesøster Beatrice (9).

-  Hvorfor vil du begynne på skolen, da?-  Fordi jeg vil det. Jeg vet ikke helt. Da får jeg jo lekser og sånn, sier Cassandra.

Hun ble vurdert som skoleklar etter en test, men PP-tjenesten, som behandler søknadene, anbefalte at hun skulle vente fordi Cassandras mor var i tvil om hun skulle begynne. I løpet av sommeren ombestemte hun seg. Så da rektor mottok brevet for ti dager siden, gikk skolestarten i boks likevel.

-  Morsomt

-  Jeg syntes det var morsomt å få brev fra henne. Siden hun selv hadde et så sterkt ønske om å begynne på skolen, var det ingen grunn til å ikke gi henne plass.

-  Når et barn er så motivert til å starte, er det synd å drepe den skolelysten, sier rektor Wenche Wickstrand.

Foreldrene Heléna og Svein Erik Nymo er glade for at rektor tok en rask beslutning og ga Cassandra plass. Nå gleder de seg til å følge datteren til sin første skoledag.

Stolte

-  Hun har vært skoleklar lenge, hun var den flinkeste med tall og bokstaver i barnehagen sin, sier pappa Svein Erik Nymo.

-  Hun har utviklet seg mye i sommer, og jeg er sikker på at hun vokste mentalt da hun fikk vite at hun fikk skoleplass. Jeg føler meg helt trygg på at hun er klar, sier mamma Heléna Nymo.

STOLT: Cassandra Nymo er stolt over å være en av de minste i første klasse på Slemdal skole. Her sammen med søster Beatrice (9).