- Jævilg tøft både fysisk og psykisk

Samtidig som den siktede kvinnen satt i avhør på politihuset,, fortsatte 350 frivillige søkene etter Kim Eirik Salmela Farstad (6). - Det føles håpløst ikke å ha funnet noe, sier Røde Kors-medlem Eirik Hågan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er jævlig tøft både fysisk og psykisk, sier korpsleder Morten Johan Olsen i Ålesund Røde Kors oppgitt. Letemannskapene har stått på utrettelig. Nå, etter en lang dag med leting, kommer tankene.

- Det er mange tanker som svirrer rundt i hodet. Vi har søkt i det samme området i 18 timer uten å finne noe. Det er klart det gir en følelse av håpløshet, sier Røde Kors-medlem Tor Einar Olsen, fullstendig utslitt etter en lang dag i marka.

Samling på bedehuset

Bedehuset på Råket har vært møtepunktet for de frivillige. Det hvite trehuset ligger mellom fotballbanen og hjemmet til den savnede seksåringen. Bare et steinkast unna ligger hjemmet til den siktede vinnen.

Da politiet seint i går kveld sperret av området rundt huset til kvinnen, trakk mange av de frivillige ned til plassen foran huset.

Stemningen var trykket. På en bergknaus noen få hundre meter fra huset avsluttet korpsleder Morten Johan Olsen og hans lag fra Ålesund Røde Kors letingen for dagen.

- Nå har vi gjort oss ferdige. I løpet av natta kommer de til å gå inn i området med spesialtrente hunder, sier Olsen.

Ivrige og engasjerte

Politiet opplyste seint i går kveld at letingen skal fortsette for fullt i dag.

- Vi fortsetter søkene med like stor styrke som tidligere. Vi har fortsatt ikke funnet Kim Eirik, sier lensmann Arnfinn Fuglevåg.

- Dette er en hendelse som opptar hele Smøla. Folk er ivrige og engasjerte, men det er klart at det blir hardere å motivere seg for letemannskapene når de ikke finner noe, sier operativ uteleder Jorunn Lyngstad som leder aksjonen fra bedehuset.