- Jævla drittunger, hold kjeft, ellers smeller det

Læreren dro fram en svart plastpistol foran elevene i 8.klasse ved Skrim ungdomsskole. Men skolen mener elevene har misforstått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vet du noe om saken? Tips oss!

(Dagbladet.no): Torsdag i forrige uke skal en lærer ved Skrim ungdomsskole i Kongsberg ha fått nok.

Midt i timen med en 8.klasse forsvant den mannlige læreren ut av klasserommet. Da han kom inn igjen skal han hatt med seg det som så ut som en pistol. Han skal ha tatt ladegrep og ropt:

- Jævla drittunger, hold kjeft ellers smeller det, er elevenes versjon av hva som skjedde.

- Barn som har reagert på dette

Politiførstebetjent Bjørn Vidar Pedersen bekrefter at de er kjent med saken.

- Vi skal ha en samtale der ute. Det er ingen grunn til å tro at dette er alvorlig. Mest sannsynlig er det ingenting. Det er barn som har reagert på dette, sier politiførstebetjent Bjørn Vidar Pedersen til Dagbladet.no.

Pedersen sier til avisa Laagendalsposten at læreren løftet opp pistolen foran elevene, men at det er uklart hva som ble sagt.

Foto: Bjørn-Owe Holmberg/Dagbladet
Foto: Bjørn-Owe Holmberg/Dagbladet Vis mer

- Læreren erkjenner å ha sagt noe, men han husker ikke hva han sa til elevene da han løftet pistolen. Muligens kan det ha falt en ubetenksom uttalelse fra lærerens side. Men som sagt dette kan jeg ikke redegjøre for siden læreren ikke husker hva han sa, sier politiførstebetjenten.

Pedersen sier at det ikke foreligger noen anmeldelse av forholdet og at dette ikke er en straffesak. Politiet har nå beslaglagt plastpistolen.

- Oj! Hva gjør pistolen her?

Rektor ved skolen, Kristin Holberg, har en annen versjon av hendelsesforløpet enn elevene. 

- Vi har hatt et møte med politiet og jeg har snakket med læreren. Vi mener at dette er en helt udramatisk episode, sier Holberg til Dagbladet.no.

Rektor forteller at kvelden før den aktuelle episoden, var det en klasse som hadde juleavslutning med en teateroppsetning. I skuespillet ble det benyttet en svart plastpistol.

- Pistolen ble liggende igjen på pianoet inne på musikkrommet. Dagen etter i klassen, plukket læreren opp pistolen og sa: Oj! Hvorfor ligger den her? Tenk om noen utenfra kan se den, sier rektor, og presiserer at lærerens bemerkning kom på bakgrunn av skytetragedien i Finland.

På spørsmål om hvordan hun forklarer spriket i lærerens forklaring av hva som skjedde og elevenes versjon, sier rektor at det er vanskelig å svare på.

- Jævla drittunger, hold kjeft, ellers smeller det

- Jeg har fått referat fra politi og foreldre. Saken er vanskelig for meg. Jeg har ikke snakket med elevene og var ikke tilstede på skolen før helga.

- Er det elevene som har løyet?

- Det er det ingen som vet, sier Holberg til Dagbladet.no. 

- Mest sannsynlig ingenting

Kilder Dagbladet.no har vært i kontakt med sier både politi og skolens ledelse forsøker å dysse ned episoden.

Rektor ved skolen har ikke snakket med elevene, men har fått episoden gjengitt av foreldre.

Politiet ble kjent med episoden mandag denne uken. Da var det en klassekontakt som varslet politiet, ikke rektor ved skolen.

- Det stemmer at vi fikk en bekymringsmelding, sier politistasjonssjef i Kongsberg, Glenn Roden, til Dagbladet.no.

Av hensyn til miljøet på skolen, elevene og læreren ønsker ikke han å gå nærmere inn på innholdet i bekymringsmeldingen. Roden sier politiet i samarbeid med skolen skal finne ut hva som faktisk skjedde.

Dagbladet.no har vært i kontakt med den aktuelle læreren. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Vet du noe om saken? Tips oss!