Helsetopp Steinar Madsen hetses:

«Jævla kjøter og morder»

Legemiddelverkets Steinar Madsen har ei mappe full av hets og trusler på PC-en sin. Han tror usikkerhet om deltavarianten gir vaksineskeptikere vann på mølla. Også FHI har sin «fulle hyre» med konspirasjonsteoretikere.

UTSATT FOR HETS: Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen mottar jevnlig hets og henvendelser fra vaksineskeptikere og konspirasjonsteoretikere. Det går imidlertid ikke inn på ham. - Som lege har jeg vært ute noen vinternetter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
UTSATT FOR HETS: Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen mottar jevnlig hets og henvendelser fra vaksineskeptikere og konspirasjonsteoretikere. Det går imidlertid ikke inn på ham. - Som lege har jeg vært ute noen vinternetter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«DU ER EN JÆVLA KJØTER OG EN MORDER!!»

«DU HØRER HJEMME BAK LÅS OG SLÅ I ET FENGSEL MED HARDT MILJØ, DITT JÆVLA UNDERMENNESKE!!!»

Dette er utdrag fra en e-post sendt til medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket i slutten av juli. I emnefeltet står det «MORDERMADSEN, du er en jævla landssviker og en MORDER!!».

- En del av disse menneskene har en språkbruk som er ganske solid, det kan jeg love deg. «Du er en morderjævel.» «Landsforræder.» Mye rart, sier han til Dagbladet.

Coronavaksinenes effektivitet mot deltaviruset er langt framme i bevisstheten til helsemyndighetene - og hos mange i befolkningen.

Det vet Madsen. Han merker det nemlig i innboksen sin.

- Det ser ut som vaksinemotstandere og konspirasjonsteoretikere har fått mer vann på mølla i det siste. Jeg har fått flere e-poster fra personer som tilhører disse gruppene bare nå i helga. De sier: «Ja, der kan dere se. Denne vaksinen virker ikke», og mener vi nå må stanse vaksineringen, sier fagdirektøren.

- Ikke helt normalt

I februar fortalte Madsen om de lite hyggelige e-postene han jevnlig mottar, til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer