Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jævla landssviker!

Alexander (24) angrep bil på utsiden av Oslo tinghus.

I FOKUS: Alexander angrep en bil han trodde den siktede 32 år gamle Anders Behring Breveik ankom tinghuset i. Plutselig ble han invadert av et pressekorps som alle ville ha en bit av han. MMS-FOTO: Maria Gilje Torheim
I FOKUS: Alexander angrep en bil han trodde den siktede 32 år gamle Anders Behring Breveik ankom tinghuset i. Plutselig ble han invadert av et pressekorps som alle ville ha en bit av han. MMS-FOTO: Maria Gilje Torheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGHUS (Dagbladet:) Anders Behring Breivik (32) ankom fengslingsmøtet i Oslo tinghus ved 13.30-tiden i dag.

En time senere var møtet over, og Behring Breivik forlot tinghuset sammen med politieskorte.

Rekte fingeren En kortesje på tre biler fulgte 32-åringen til Tinghuset.

I bilen satt politiet, som ifølge vitner skal ha forsøkt å skjule en person bak et teppe.

Alexander (24) var en av dem som demonstrerte på utsiden av tinghuset. Han hyttet knyttneven og rekte fingeren mot en bil han trodde siktede befant seg i - og forsøkte å åpne ene bildøren i fart, mens han ropte «jævla landssviker», «morder» og «alt for Norge».

Vise avsky Oslo-mannen er medlem av AUF.

Han var ikke selv tilstede på Utøya da 68 ungdommer ble massakrert, men har venner blant de drepte og sårede.

Han sto og ventet på Behring Breivik i flere timer før fengslingsmøtet hadde begynt, og var fast bestemt på å vise morderen sitt sinne og sin avsky.

- Jeg håper han får maksimum straff. Jeg vil heller dø enn at han slipper billig unna. Jeg både tror og håper at disse terrorhandlingene skaper en ny norsk lov for slike tilfeller, som rammer gjerningsmannen hardere, sier Alexander til Dagbladet.

- Hvem er denne mannen? Stemningen var trykket utenfor tinghuset i dag. Over tusen mennesker, både presse og vanlig publikum, møtte opp i håp om å få et glimt av den siktede.

Jonas Olsen og Christian Graff ventet lenge sammen med folkemengden. De ville vise også vise sin avsky.

- Mange er nok nysgjerrige på hvem denne mannen faktisk er, og hvorfor har han utført disse grusomme handlingene, sier Graff, som mener mediasirkuset rundt Behring Breivik kan virke mot sin hensikt.

- Dere (pressen. journ.anm) er med å hype opp stemningen, og det er nettopp det han vil. Denne mannen fortjener ikke det. Han opererte med perfeksjonert ondskap, og har truffet Norges hjerte to steder. Først ved å bombe regjeringskvartalet for så og gå etter den politiske rekrutteringen. Han tenker på seg selv som en ridder som nettopp har vunnet en krig mot en rekke soldater, det er grusomt, sier Graff.