Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jævla svarte muslimske mødre, ropte mannen og angrep med kniv

Safiyo (40) forteller at hun aldri har blitt utsatt for diskriminering etter 20 år i Norge. Tirsdag ble hun knivstukket i begge armene, og vil takke redningsmannen som forsvant.

BLE ANGREPET MED KNIV: Somaliske Safiyo forteller en dramatisk historie om et brutalt angrep med kniv da hun satt på denne benken i Vogts gate i Oslo tirsdag. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet
BLE ANGREPET MED KNIV: Somaliske Safiyo forteller en dramatisk historie om et brutalt angrep med kniv da hun satt på denne benken i Vogts gate i Oslo tirsdag. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka var rundt 11.30 tirsdag, Safiyo (40) hadde fulgt sønnen fra tannlegen til Grünerløkka skole i Oslo og satte seg på en benk i finværet i parken.

På benken ved siden av satt to norsk-utseende menn i 30-40-årene, forklarer hun - før hun beskriver den skremmende hendelsen slik hun opplevde den.

- Hvor kommer du fra, spurte han som satt nærmest.

Safiyo svarte ikke og fortsatte å sjekke mobilen samtidig som hun hadde et øye til nabobenken.

Hadde kniv i hånda

Så ser hun etter et minutts tid at mannen reiser seg med en kniv i høyre hånd.

- Hva er det du driver med, sa den somalisk-fødte kvinnen.

- Jævla muslimske svarte mødre, sa mannen med høy røst.

SITUASJONEN: Safiyo der hun satt midt på dagen tirsdag i parken på hjørnet Vogts gate/Christian Michelsens gate. De to mennene satt på benken ved siden og den ukjente redningsmannen som ringte politi og ambulanse sto ved treet og sykkelen øverst til venstre. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet.
SITUASJONEN: Safiyo der hun satt midt på dagen tirsdag i parken på hjørnet Vogts gate/Christian Michelsens gate. De to mennene satt på benken ved siden og den ukjente redningsmannen som ringte politi og ambulanse sto ved treet og sykkelen øverst til venstre. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet. Vis mer

Politiet i Oslo bekrefter overfor Dagbladet at en kvinne ble angrepet med kniv på en benk i Vogts gate tirsdag. Saken etterforskes.

Safiyo er ikke helt sikker på hvem av dem som sa det første ordet da Dagbladet møter henne på åstedet i parken på Johan Sverdrups plass torsdag kveld i krysset Christian Michelsens gate/Vogts gate på Torshov/Øvre Grünerløkka.

- Han tar kvelertak

KNIVANGREP: Safiyo hadde på seg denne jakken da hun ble angrepet. Den ble ødelagt av knivstikkene hun fikk. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet
KNIVANGREP: Safiyo hadde på seg denne jakken da hun ble angrepet. Den ble ødelagt av knivstikkene hun fikk. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet Vis mer

Det er blodflekker på benken og på steinhellene foran.

Safiyo sier dette om angrepet:

- Mannen retter kniven rett mot brystet eller halsen min. Jeg får kastet meg mot venstre, og kniven treffer meg i høyre overarm. Jeg prøver å reise meg. Da kommer han andre og tar kvelertak på meg bakfra, samtidig som han med kniven dytter meg ned på benken igjen og stikker meg i venstre underarm. Jeg biter til i armen på han som tar kvelertaket og roper hjelp, hjelp.

- Vi må stikke, politiet kommer, sier han med kniven og mennene løper hver sin retning i Oscar Braathens gate.

Safiyo viser bandasjene over flere sting på begge armer og jakka med hull etter knivstikkene.

- Jeg er både sjokkert og redd. Dette er rasisme på det verste. Jeg har aldri sett disse mennene før, og har bodd i dette området av Oslo i mer enn 20 år uten at noen har sagt et vondt ord til meg. Dette er rystende, sier kvinnen to døgn etter skrekkangrepet.

Kvinnen var i avhør hos politiet torsdag, og fikk vite at ingen foreløpig er pågrepet. Etter beskrivelsen av de to, skal hun møte til en såkalt fotokonfrontasjon fredag. Politiet skal sjekke arkivene.

Bekrefter hendelsen

Politiet i Oslo sier de fikk melding om knivstikkingen tirsdag klokka 12.12.

- En person ringte inn og sa at en kvinne hadde blitt angrepet med kniv. Kvinnen fikk overfladiske skader, og det er satt igang etterforskning, sier Astrid Breie, fungerende vaktleder ved krimvakta i Oslo-politiet til Dagbladet.

Det er GDE3-avdelingen (geografisk driftsenhet Stovner/Manglerud) som har tatt over etterforskningen.

Breie sier politiet har gått gjennom videoovervåkning fra stedet.

Safiyos advokat, Ketil Magnus Berg i Advokatene Berg Ditlev- Simonsen, forteller at det etter forholdene går bra med kvinnen.

- Hun har vært til behandling på Rikshospitalet, men kunne heldigvis skrives ut dagen etter knivangrepet. Rent fysisk ser det ut til å gå greit med henne, men det er klart en psykisk påkjenning for henne, sier Berg til Dagbladet og fortsetter:

- Vi kommer til å følge opp ved å gå i dialog med politiet i forbindelse med etterforskningen av saken og påse at alt blir gjort for at gjerningspersonene blir tatt og stilt til ansvar for sine gjerninger, sier Ketil Magnus Berg.

- Hadde skjegg og luktet parfyme

Safiyo beskriver gjerningsmennene slik:

- Han som stakk var midt i 30-årene, hadde glattbarbert hode og mange tatoveringer.

- Han som tok kvelertak hadde langt skjegg med fletter og var trolig midt i 40-årene. Han luktet parfyme.

Hun og andre foreldre opplyser til Dagbladet at politiet kom på skolen samme dag for å informere om angrepet.

Onsdag skal skoleledelsen ha sendt en beskjed til alle foreldrene i klassen om hva som hadde skjedd. En mor sier til Dagbladet at hun ikke har viderefortalt hendelsen til sitt barn for å unngå å skape frykt.

Vil takke hjelper

Safiyo forteller hun ble sydd i begge armene på legevakta og kjørt videre til Rikshospitalet for sjekk av skader etter kvelertaket. Hun sier at hun sliter med å svelge uten at det gjør vondt.

Safiyo forteller også at hun gjerne vil takke en uvurderlig hjelper, som hun ikke vet hvem er.

- I hjørnet av parken, ca. 30 meter unna, sto det en mann ved en sykkel. Han var nok i slutten av 30-årene. Han hørte mine rop om hjelp og ringte politi og ambulanse, som var der etter et par minutter. Da hadde han allerede båret meg bort på plenen. Jeg blødde mye, var kvalm og husker ikke så mye fra da. Den mannen vil jeg gjerne treffe og takke, sier Safiyo til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media